Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5-2 stiklinės miltų,
100 g cukraus,
0,25 pakelio vanilinio cukraus,
200-250 g spanguolių,
100 g aviečių,
200 g sviesto arba margarino,
2 kiaušiniai.


Gaminimas:
Margariną arba sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir palikite ant lentos, kad suminkštėtų. Tryniai atskiriami nuo baltymų, pastarieji įdedami į šaldytuvą. Tryniai ištrinami su šaukštu cukraus, sudedamas suminkštėjęs sviestas, miltai ir užminkoma tešla, Tada į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) įdedama tešla ir paskirstoma, padarius aukštus kraštus. Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą. Kol kepa paplotis, spanguolės ir avietės nuplaunamos ir sugrūdamos (pusė aviečių paliekame sveikų), kad gautųsi košė, suberiamas vanilinis, paprastas cukrus, išmaišoma. Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau - dėkite mažiau. Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama spanguolių masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus). Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų. Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama šiek tiek cukraus. Sudedame likusias sveikas uogas. Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų uogas ir pyragas iškart dedamas į orkaitę. Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos. Šis pyragas ilgai būna šviežias. Pati baltymų naudoti nemėgstu. Tai kai darau be jų, pyragą kepų 170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai