Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g cukraus
200 g margarino VILNIUS kepiniams
5 kiaušiniai
500 g grietinės (15%)
300-350 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos)
3-4 šaukštai kakavos
Grietinėlei:
400-500 g grietinėlės
150 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Glazūrai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
5 šaukštai pieno
6-7 šaukštai cukraus
5 šaukštai kakavos


Gaminimas:
Margariną labai gerai sutriname su cukrumi.
Įmaišome gerai išplaktus kiaušinius.
Sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome.
Suberiame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įdedame kakavos ir gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa tešla, o kitą paliekame tokią, kokią pasigaminome.
Kepimo formą naudojau 26 cm skersmens. Ją ištepiau margarinu. Į vidurį formos įdėjau du šaukštus rudos tešlos ant viršaus uždėjau 2 šaukštus šviesios tešlos, tuomet ant viršaus vėl 2 šaukštus tamsios ir taip į indą sudėjau visą tešlą.
Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.
Grietinėlę pasigaminau labai greitai. Sumaišiau visus jai skirtus produktus ir gerai išplakiau.
Iškeptą ir atvėsusį pyragą padalinau į dvi dalis. Gavosi 2 lakštai.
Apatinį laštą ištepiau grietinėle ir ant viršaus uždėjau antrąjį lakštą.
Belieka margariną ištirpinti ant ugnies, supilti pieną, cukrų, kakavą ir gerai išmaišyti, kad neliktų cukraus granulių. Turi pradėti tirštėti, tuomet nuimkite nuo ugnies.
Ištepkite pyrago viršų ir šonus glazūra.
Puošti galima kaip tik mokat ir išmanot. :) Aš puošiau paprastai: su cukraus pudra ir 2 šaukštais glazūros.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g sviesto
4 kiaušinių
200 g bulvių krakmolo
1 stiklinės cukraus
2 v. š. su kaupu miltų
1 a. š. kepimo miltelių
3 a. š. kakavos
1 a.š. vanilinio cukraus


Gaminimas:
1. Minkštą sviestą triname su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
3. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
4. Šaukštu, lėtais judesiais, įmaišome į skystąją tešlą.
5. Tešlą dalijame į dvi lygias dalis. Į vieną jų įmaišome kakavos miltelius, o į kitą -  tiek pat miltų (tris šaukštelius). Tai reikalinga tam, kad abi tešlos dalys būtų vienodo klampumo, antraip sunkesnioji dalis nusės į dugną ir sugadins dryžuotumą.
6. Dabar didžiausias "žaidimas". Į riebalais pateptą kepimo formą, geriau apvalią, dedame šaukštą baltos tešlos ir šiek tiek palaukiame. Toliau - šaukštą rudos tešlos ir vėl palaukiame. Vėl baltos, po to vėl rudos ir taip, kol sudėsime visą tešlą. Tešlą, reiktų stengtis, dėti į patį viduriuką, o formos nejudinti ir nekratyti. Tešla pati pasiskirstys, kaip beatrodytų klampi. Ir nieko baisaus, jei sluoksneliai iš viršaus uždengs vienas kitą. Žodžiu, dėliojam, truputį palaukiam ir vėl dėliojam...
7. Formą su tešla pašauname į 180°C temperatūros orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių arba, kol įbestas medinis pagaliukas, iš vidurio, išlenda sausas.
Skanaus! :)))
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai