Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai::
Įdarui:
400 g grybų (naudojau baravykus)
100 g ryžių
1 vnt svogūnas
Žiupsnelis Santa Maria citrinpipirių
2 šaukštai grietinės
Žiupsnelis džiovintų jūros kopūstų
Tešlai:
500 kg miltų
200 g margarino
100 g grietinės
3 kiaušinių
Šiek tiek druskos


Gaminimas:
Grybus nuplauname, apverdame, vėliau supjaustome smulkiais gabaliukais (arba tiesiog naudojame paruoštus žiemai iš stiklainio). Svogūną taip pat supjaustome, ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vėliau viską sudedame į keptuvę, įberiame cirinpinirių ir grietinės. Viską kelias minutes patroškiname grietinėje ir mūsų įdaras jau paruoštas.
Į miltus sumetame margarino gabaliukus, rankomis jį išminkome. Tada įmušame tris kiaušinius ir vieną baltymą (vieną trynį paliekame tepimui), įberiame druskos, įdedame grietinę. Minkome iki tol, kol tešla nelips prie rankų. Tešla turėtų pastovėti šaldytuve ~30 min. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir suformuojame rutuliukus, juos iškočiuojame, į vidurį dedame įdarą ir suformuojame pyragėlius. Juos patepame likusiu kiaušinio tryniu (kad gražiai apskrustų). Pašauname į orkaitę ir laukiame, kol jie taps "auksiniai” – apie 30 min.
P.S. Iš šitos masės gaunasi apie 30 nedidelių pyragėlių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai