Tema sukurta: 2010.07.19 19:44
1 2 Toliau Paskutinis
2010.07.19 19:44 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


lightfall18
lightfall18
Naujokas
pasidalinkite su manimi receptais? labai mėgstu gamiti saldžius dalykėlius kaip sausainiai ar pyragai, gal kas žino receptų?
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 20:39 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


ugnine17
ugnine17
Naujokas
Internete nebandei ieskoti?
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 20:43 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


BITE
BITE
Naujokas
na jei moki rusu kalba tai pyragu ir sausainiu receptu gali rasti www.koolinar.ru
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 20:50 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


konkretus
konkretus
Pažengęs
mmm megstu pyragus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 21:11 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


lightfall18
lightfall18
Naujokas
internete ne tokia informacija kai gauni iš žmonių.. norių kokių įvairesnių
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 21:19 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


NeDraugiška
NeDraugiška
Pažengęs
http://pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/

Šis pyragas labai skanus, kas ragavo - tam labai patiko. Tikrai rekomenduoju išbandyti. Nors, gal nemėgsti obuolių pyrago? Bet jis labiau rudeniui tinkantis, kai sode obuoliai prinoksta. Tik nervina mane tas obuolių lupimas, pjaustymas, bet jis vertas tokio "triūso".
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 22:52 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


mylimukė
mylimukė
Didmeistris
Morkų pyragas
3 puodeliai tarkuotų morkų, 2,5-3 puodeliai cukraus, sauja džiovintų vyšnių, 3 šaukštai grietinės, 4 kiaušiniai, 100g sviesto, vanilinis cukrus, cinamonas, kepimo milteliai, 2,5 puodelio miltų.
Nuskusti ir sutarkuoti morkas ir užpilti cukrumi, palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Džiovintas vyšnias pamirkyti vandenyje. Į tešlą įmaišyti grietinę, kiaušinius, išlydytą sviestą, išmirkusias vyšnias, vanilinį cukrų, cinamoną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą, išmaišyti iki vientisos masės. Pilti į skardą ir kepti apie 40min vidutinio karštumo orkaitėje.

Kokosų pyragas


300g miltų, 200g sviesto, 200g cukraus, 2 kiaušiniai, 50g kokoso drožlių, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 100g grietinės, 2 bananų, cukraus, cinamono.
Sviestą ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, supilkite grietinę, suberkite kokoso drožles (3 šaukštelius palikite), miltus ir gerai išmaišykite. Pusę tešlos sukrėskite į sviestu išteptą ir likusiomis kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus bananus, apibarstykite cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir ant viršaus supilkite likusią tešlą. Pyrago viršų taip pat galime pabarstyti kokoso drožlėmis ir cukrumi. Kepkite 40 minučių 180?C temperatūros
orkaitėje.

Apelsinų pyragas

300 g miltų, 50 g sviesto, 50 g aliejaus, 1 stiklinė cukraus, 2 apelsinai, 2 kiaušiniai.
Į miltus supilti aliejų, susmulkintą sviestą, kelis šaukštus šalto vandens. Ištrinti, suvynioti į plėvelę ir palaikyti pusvalandį šaldytuve.
Tarkuoti apelsinus (minkštimą ir spalvotą žievelės dalį) ir sumaišyti su 2/3 cukraus. Tešlą išminkyti, iškočioti ir iškloti į kepimo formą, subadyti šakute. Tešla turi būti įvyniota į sviestinį popierių. Kepti 170°C karštumo orkaitėje 20-30 min. Atvėsinti.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Išplaktais tryniais ištepti tešlos paviršių. Baltymus palaikyti 10 min šaldiklyje, tada suberti cukrų ir išplakti. Ant tešlos pado paskirstyti apelsinų masę, ant viršaus plaktus baltymus ir kepti 20 min 150° karštumo orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 22:53 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


mylimukė
mylimukė
Didmeistris
NeDraugiška rašė:
Šis pyragas labai skanus, kas ragavo - tam labai patiko. Tikrai rekomenduoju išbandyti. Nors, gal nemėgsti obuolių pyrago? Bet jis labiau rudeniui tinkantis, kai sode obuoliai prinoksta. Tik nervina mane tas obuolių lupimas, pjaustymas, bet jis vertas tokio "triūso".


Obuolių galima ir nelupt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.19 23:38 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


NeDraugiška
NeDraugiška
Pažengęs
mylimukė rašė:
NeDraugiška rašė:
Šis pyragas labai skanus, kas ragavo - tam labai patiko. Tikrai rekomenduoju išbandyti. Nors, gal nemėgsti obuolių pyrago? Bet jis labiau rudeniui tinkantis, kai sode obuoliai prinoksta. Tik nervina mane tas obuolių lupimas, pjaustymas, bet jis vertas tokio "triūso".


Obuolių galima ir nelupt


Galima, bet kai jie nulupti - skaniau. :D
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.07.20 12:50 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


shinshiliuka
shinshiliuka
Pradedantysis
pasigamink varskes pyraga.....arba susirask turkiskos virtuves pyragu pyragaiciu... niam dieviskas skonis ir saldu....tik palei recepta visko nedaryt patariu mirsi issaldumo...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:31 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Paskutiniu metu teko nemažai gaminti tokių skanumynų, tai pačiais geriausiais ir, mano nuomone skaniausiais, galėčiau pasidalinti ir su kitais

Keksas "Zebras"

6 maži kiaušiniai;
110 g cukraus pudros;
150 g miltų;
0,5-1 a.š. kepimo miltelių;
100 g tirpinto sviesto;
30 g kondensuoto pieno;
1 š. vanilės esencijos;
2 š. kakavos miltelių;
3-4 š. vandens arba pieno;
Ištirpinti kakavos miltelius vandenyje/piene.

GAMINIMAS:

Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą.

Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos.

Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir atsargiai išmaišyti. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis. Įpilti šokolado tirpinį į vieną iš dalių.

Naudojant šaukštą dėti tešlą į forma: tris šaukštus baltos tešlos dėti į formos vidurį, tuomet tris šaukštus šokoladinės tešlos ir vėl tris baltos ir t.t. kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Užbaigti taip pat balta tešla.

Papuošti migdolų drožlėmis. Kepti 170 C temperatūroje 20-30 minutes. Iškepusį keksą palikti 10 min atšalti.

Labai paprasta ir skanu. Patarimas būtų, kad jeigu mėgsti saldžiau, dėti daugiau cukraus, nes pagal receptą yra mažoka
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:32 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Vienas iš skaniausių ir jau ne kartą keptų pyragų

Drėgnas šokoladinis pyragas

1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus
1 puodelis karšto vandens
½ puodelio kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 kiaušinis
¼ puodelio tirpinto sviesto
cukraus pudros

Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180? C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

P. S. puodelis - 237 ml. Puodelis miltų sveria 140 g, puodelis cukraus - 200 g
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:34 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Truputėlį daugiau laiko atimantis, bet irgi gan skanus pyragas.

Kakavinis varškės pyragas

Tešlai:
300gr miltų,
150gr cukraus,
180gr sviesto,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
2 valgomieji šaukštai kakavos.

Įdarui:
600gr varškės,
150gr grietinės,
150gr cukraus,
2 kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai krakmolo

GAMINIMAS:

Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto. Pirmiausia ištirpinkite sviestą, kai jis ataušta įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis. Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę. Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite. Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.

Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą. Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą. Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:35 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Labai skanus šokoladinis keksas

100 g šokolado,
500 ml stiklinės miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
100 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
2 dideli kiaušiniai,
šaukštelis vanilės,
250 g grietinės,
šokolado drožlių.

Miltus sumaišome su druska, soda ir kepimo milteliais. Išsukame sviestą su cukrumi. Po vieną į sviestą su cukrumi dėdame kiaušinius ir toliau viską sukame iki vientisos masės, paskui beriame vanilę, miltus ir grietinę. Kai produktus išsuksime iki vientisos masės sudedame stambiai tarkuotą šokoladą ir lengvai išmaišome. Kekso formą ištepame sviestu, pabarstome miltais, dedame tešlą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:37 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Kaip tik vakar kepiau keksą, kuris taip pat labai patiiko

Keksas su gervuogėmis ( galima dėti bet kokias uogas )

230 g minkšto kambario temperatūros sviesto
600 g (3 puodeliai) cukraus
5 dideli išplakti kiaušiniai
2 a. š. vanilės ekstrakto
400 g (3 puodeliai) miltų
6 v. š. kakavos miltelių
½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
230 g (1 puodelis) pieno
1,5 puodelio gervuogių
100 g susmulkinto šokolado

25 cm skersmens apvalią kekso kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais.

Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Kiaušinius sumaišyti su vanile ir po truputi nenustojant plakti supilti į sviesto masę. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į tešlą įmaišyti miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.

Atsargiai įmaišyti uogas ir smulkintą šokoladą.

Tešlą sukrėsti į paruoštą formą ir kepti iki 160? C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 15 minučių keksą aušinti formoje, tuomet išimti ir ataušinti ant grotelių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.21 23:40 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Hopeful
Hopeful
Pradedantysis
Ir paskutinysis būtų trupininis mėlynių pyragas

1 puodelis (200 g) cukraus
3 puodeliai (420 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
220 g šalto sviesto
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
4 puodeliai (1 l) šviežių mėlynių
½ puodelio (100 g) cukraus
4 a. š. krakmolo

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti.

Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti.

Mano patarimas būtų dėti 1-2 puodelius mėlynių, nes kai mėlynės bekepant pasileis, gausis koošė
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.08.29 19:06 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


KaMor
KaMor
Meistras
Šokoladinis varškės pyragas (iš Lino Samėno laidos)

Varškės sluoksnis:
500 g 9% riebumo varškės, 100 g sviesto, 250 g cukraus pudros, 4 kiaušiniai, 2 lašai vanilės esencijos.
Šokoladinis sluoksnis:
250 g margarino, 50 ml vandens, 30 g kakavos miltelių, 370 g cukraus, 4 kiaušiniai, 400 g kvietinių miltų, 11 g kepimo miltelių.
Papuošimas:
100 g kokteilinių vyšnių.

Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar bus matomos varškės kruopelės.
Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir iš lėto kaitinkite, kol margarinas ištirps. Cukrų sumaišykite su kakava ir vaniliniu cukrumi, berkite į skystą margariną ir maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į pravėsusią kakavos masę ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Į kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus, įmaišykite kepimo miltelius. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų - šokoladinė tešla. Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50 - 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Pyrago gabalėlius papuoškite vyšniomis.

Pora mano pastebėjimų:
Aš paprastai pirmiausia ištirpinu margariną su cukrumi, o kol jis vėsta - darau varškės masę.
Baltymų plakimas turėtų būti pats paskutinis darbas, nes jie išplakti negali stovėti.

Pyragas labai skanus, tačiau labai sotus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2010.09.02 17:14 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


KaMor
KaMor
Meistras
Tešlai:
Pakelis sviesto;
Šaukštas grietinės;
1.5 stiklinės miltų
Šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui:
400 - 500 g varškės;
Stiklinė cukraus;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai grietinės;
1 pakelis vanilinio pudingo (aš dedu vanilinį cukrų);

Sviestą išlydyti. Į kiek atvėsusį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, grietinę, ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis. Vieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą. Likusią tešlą iškloti į kepimo skardą(padaryti kraštus). Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su cukrumi, plaktais kiaušiniais, grietine bei vaniliniu pudingu. Masę paskleisti ant tešlos lakšto. Iš kameros išimtą tešlą sutrupinti ir tolygiai paskirstyti ant varškės sluoksnio. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, kol apskrus. Tiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Mano pastebėjimai:
* Aš atskiriu trynį nuo baltymo. Baltymą suplaku prieš pilant varškę ant tešlos, kai jau viskas paruošta.
* Sušalusią tešlą tarkuoju su tarka, o ne trupinu.

Linkiu gero kepimo ir skanaus. )
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.16 16:56 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


myliugelytes
myliugelytes
Naujokas
Kūmos pyragas



INGREDIENTAI:
250 g kvietinių miltų,
250 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
50 g kakavos,
200 g sviesto,
150 g 20 proc. riebumo grietinės,
400 g liesos varškės,
2 kiaušiniai,
400 g saldaus sutirštinto pieno.
GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kakava. Užtarkuokite sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol tešla taps biri. Į tešlą sudėkite grietinę ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį dėkite į šaldytuvą, kitą tolygiai išklokite kepimo skardoje ir pašaukite 15 min. į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.

Iškepusį pyrago pagrindą ištraukite ir atvėsinkite. Varškę sutrinkite su kiaušiniais. Po to į varškės masę įmaišykite sutirštintą pieną. Varškės įdarą pilkite ant iškepusio kakavinio pagrindo ir kepkite apie 5-10 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Tada sutrupinkite atidėtą tešlą. pyraga pašaukite dar 25-30 min. į orkaitę. Valgykite atvėsusį.

pyragai
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.16 16:57 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


myliugelytes
myliugelytes
Naujokas
Skanus pyragas



INGREDIENTAI:
5 kiaušiniai,
4 obuoliai,
4 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
grietinės sodai gesinti,
0,5 šaukštelio sodos,
po šaukštelį aguonų ir
kakavos miltelių,
smulkintų riešutų,
razinų,
žiupsnelis cinamono,
vanilinio cukraus, sumaišyto su milteliniu cukrumi,
miltų.
GAMINIMAS:

Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite grietinėje gesintą sodą, suberkite aguonas ir miltus, kad išeitų grietinės tirštumo masė. Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis. Torto formą patepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais.

Sudėkite obuolių skilteles ir apibarstykite cinamonu. Supilkite trečdalį tešlos, apiberkite razinomis ir smulkintais riešutais. Vėl užpilkite šiek tiek tešlos. Likusią tešlos dalį sumaišykite su kakavos milteliais, supilkite į kepimo formą. Išlyginkite tešlos paviršių.

Kepkite orkaitėje 200-250 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Iškepusį pyragą apliekite mėgstamu glajumi, apibarstykite vaniliniu ir milteliniu cukrumi.

kumos pyragas
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
1 2 Toliau Paskutinis
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai