Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pusė didelio moliūgo
500 - 700 g neriebios kiaulienos
1 kiaušinio
100 g sviesto
2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių
2 stiklinių neskaldytų žirnių
4 didesnių svogūnų
4 didesnių morkų
žalių petražolių
2 šaukštelių druskos
pipirų
maltų lauro lapelių
ciberžolės
baziliko
rozmarino
džiovintų laiškinių česnakų


Gaminimas:
Ryžius ir žirnius išmirkyti ir apvirti, bet neišvirti. Mėsą supjaustyti ir patroškinti keptuvėje svieste su svogūnais, tarkuotomis morkomis, nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo, su šaukšteliu druskos, lapeliais, bei pipirais.
Didelį moliūgą (mano naudotas svėrė 7 kg) perpjauti per pusę, kraštus išpjaustyti danteliais. Išskobti dalį minkštimo. Kruopų masę sumaišyti su mėsos - daržovių mase, priberti po nedaug ciberžolės, rozmarino, laiškinių česnakų ir baziliko - daugiau. Įpjaustyti žalių petražolių ir viską išmaišyti.
Nedideliame kiekyje virinto vandens išplakti kaušinį ir supiltį į įdarą, vėl išmaišyti. Moliūgo vidų ištrinti maždaug šaukšteliu druskos ir sukrėsti masę į jį. Kepti karštoje orkaitėje apie 1,5 val., uždengus folija. Į stiklinį indą, kuriame kepa moliūgas, įpilti vandens, maždaug stiklinę. Iškepus, jei inde atsirado daug vandens, nupilti.
Patiekti ant stalo su tuo pačiu indu, tik nuvalytu. Papuošti pagal savo fantaziją. Pjaustyti ir dėti į lėkštes. Pačios moliūgo žievės geriau nevalgyti tik minkštimą. Ten knibžda daugybė sveikatai naudingų medžiagų!
Linkiu pabandyti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai