Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
350 g miltų
1 kiaušinis
0,6 stiklinės vandens
600 g bulvių
250 g varškės
100 g svogūnų
riebalų (kepimui)
100 g kumpio
tirštos riebios grietinės

Gaminimas:
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje, nukoškite, sutrinkite ir perleiskite per mėsmalę. Atvėsinkite, sumaišykite su ištrinta varške.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3/4 jų pakepinkite riebaluose ir sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Persijokite miltus, įberkite truputį druskos, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
Suskirstykite ją į gabalus, kiekvieną iškočiokite 3 mm storio plokštainiu. Išspauskite apvalius tešlos skritulius.
Ant kiekvieno padėkite porciją įdaro, sulenkite per pusę, sulipinkite kraštus.
Sumeskite pyragėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol pyragėliai iškils į paviršių.
Kumpį supjaustykite gabalėliais, pakepinkite su likusiais svogūnais. Užpilkite išvirtus pyragėlius.
Į stalą patiekite su grietine.
Patarimas: jei į pyragėlių įdarą įbersite mairūnų, jie lengviau virškinsis. Tik ne padauginkite, kad mairūnai neužgožtų natūralaus pyragėlių skonio.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai