Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g cukraus
2 - 3 braškių
100 ml pieno
3 šaukštų grietinėlės
2 šaukštų  cukraus
1 kiaušinio
100 g kokoso drožlių
1 šaukšto smulkintų pistacijų
2 šaukštų   žemės riešutų, kepintų
1 šaukšto  želatinos
30 g migdolų riekelių
2 šaukštų sausainių, smulkintų 
2 šaukštų šokolado, tarkuoto


Gaminimas:
Savo gamybos saldainiais galite maloniai nustebinti savo svečius...
Ant silpnos ugnies pamaišant verdame pieną su 200 g. cukraus apie 30 min., kol sutirštės. Įdedame grietinėlę ir maišant kelias minutes paverdame.
Atskirame inde išsukame kiaušinį su 2 šaukštais cukraus. Įdedame į pieno - cukraus masę ir ,gerai išmaišant ,verdame ant silpnos ugnies. Įdedame šaukštą želatinos ir maišome apie 6 - 8 min. Nuimame nuo ugnies, sudedame kokoso drožles – gerai išmaišome. Sudedame pistacijas, žemės riešutus ir gerai išmaišome. Į gerai pravėsusią saldainių masę, sudedame susmulkintus sausainius, išmaišome. Sudedame migdolų riekeles ir išmaišome.
Leidžiame atvėsti.
Supjaustome braškes nedideliais gabliukais.
Dar esant drungnai kokosinių saldainių masei, gaminame saldainius. Vandeniu suvilgome rankas ir pradedame formuoti apvalų saldainį, į vidų įdedant braškės gabaliuką.
Vienus kokosinius saldainius apvoliojame kokoso drožlėse. Tuos saldainius, kuriuos norime apvolioti šokoladu, dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad jie visiškai atšaltų, kitaip gali tirpti šokoladas. Tada apvoliojame šokolado drožlėse.
Taip pagaminame apie 20 saldainių.
Porą valandų arba per naktį palaikome šaldytuve.
Laikome šaldytuve.
Skanaus
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai