Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
270 ml pieno
60 g sviesto
100 g cukraus
130 g miltų
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos


Gaminimas:

Užvirti pieną su druska ir cukrumi, į jį dėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis vėl užvirs, puodą nukaisti, stipriai maišant, kad nesusidarytų gumulėlių po truputį berti nusijotus miltus. Puodą vėl kaisti ant silpnos ugnies ir maišyti, kad masė nepriliptų prie dugno.
Kai tešla pagels ir atšoks nuo puodo kraštų (po 1 - 2 min.) nukaisti ir ataušinti. Nuolat maišant po vieną mušti kiaušinius. Tešla turi gautis vientisa ir puri.
Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant sviestu bei miltais pabarstytos arba kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos išspausti norimo dydžio sausainius.
Sausainius kepti 200 - 210 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Kai sausainiai iškils ir lengvai parus, temperatūrą sumažinti ir kepti dar 10 - 15min. Kepant nevarstyti orkaitės durelių ir neištraukti per anksti, kad nesukristų. Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai