Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis žolinis augalas. Tinka žirnių, lęšių sriuboms, omletui, ėrienai ir veršienai, daržovių (žirnių, kopūstų, morkų, salierų, bulvių, špinatų), vaisių patiekalams, įvairiems kompotams, ledams, padažams, giroms, actui ir likeriams pagardinti. Kvapas gaivus, stiprus, skonis salstelėjęs. Šaltmėtė vertinama ir kaip vaistinis augalas.
Naudojamos dalys: švieži ir džiovinti lapai. Pjaunami pradėję žydėti augalai, džiovinami vėsioje vietoje.
Šaltmėtės arbata ramina, gerina virškinimą.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai