Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Šio marinato sistema - ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka, kaip parašyta. Tai yra būtina, jeigu norite tikrai skanių šašlykų.

Reikės:
 3 - 4kg kiaulienos sprandinės (ją supjaustome 3-4cm storio kubeliais)


Gaminimas:
Marinuojame:
1) 4-5 a.š. druskos.
2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20vnt pipirų.
3) Koriandras (kinza) - 15-20vnt.
4) 1/2 a.š. baziliko.
5) Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š.
6) pora lauro lapelių.
7) Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo.
8) Svogūnai - santykis su mėsa 1:1 , supjaustome griežinėliais, nestambiai.
9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks.
10)Viską gerai išmaišykite
11) Citrina – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti.

Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai