Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 pakeliai arbatinių sausainių
300ml plakamos riebios grietinėlės
1 šaukštas maskarponės sūrio
pora šaukštų cukraus
2 juodo šokolado plyteles
1,5 balto šokolado plytelių
aromatizatorių, vanilinio cukraus (pagal norą)
kepimo popieriaus


Gaminimas:
Susmulkinti ir sutrinti su mikseriu visus sausainius (aš naudojau paprastus “Cukrinius” sausainius). Viską sumalt taip, kad sausainiai pataptų miltais. Vėliau, į kitą indą supilti grietinėlę, porą šaukštų cukraus, šaukštą maskarponės sūrio ir jei pageidaujat įlašint porą lašelių aromatizatoriaus ar įdeti vanilinio cukraus. Viską išplakti iki purumo. Tada, visą tą masę sumesti į sumaltus sausainius ir minkyti juos kol bus vientisa masė. Štai turime sausdainių “tešlą”. Linksmiausias darbas prasideda dabar: gnaibome tešlą, darome rutuliukus, ir juos dedame ant kepimo popieriaus. Aš gavau 60 tokių rutuliukų. Pasiruošiame kokią skardą išklotą kepimo popieriumi, ir pradėsime “juodą” darbą. Paimame mažą puodą, susmulkiname 2 juodo šokolado plyteles ir 1 balto šokolado plytelę ir kaitiname puode visąlaik pamaišant ant labai mažos ugnies tol, kol šokoladas ištirps. Tada apvilgom kiekvieną rutuliuką gautame šokalade. Kai baigiam, susmulkinam likusį baltą šokoladą, jį vėl ištirpiname ir gražiai apšlaikstome visus rutuliukus. Likusias puošmenas darote jūs. Paliekame sausdainius šaldytuve porai valandų, kad šokoladas sustingtų. Skanaus!
VERTA ŽINOTI:
* nepamirškite paragauti suplaktos grietinėlės su kitais ingridientais. Nedarykite jos labai saldžios, nes ir sausainiai, ir šokoladas yra ganėtinai saldūs.
* šokoladas tirpsta 48 laipsnių temperatūroje, tad visad laikykite labai mažą ugnį ir nuolat maišykite, kad šokoladas neprisviltų. Jei tik matote, kad kažkas blogai, greitai nukelkite šokoladą nuo ugnies.
* rutuliukus geriausiai apvilgyti šokoladu su dviem šaukštais.
* maskarponio sūrio rasite visuose didesniuose prekybos centruose sūrio skyriuje.
* sausdainius geriau laikyti šaldytuve, nes šokoladas kambario temperatūroje ganėtinai gerai tirpsta.
Šokolado glaistas žinoma gali keistis. Galite daryti baltus rutuliukus ir juos apšlaikstyti juodu šokoladu. Galite daryti tiesiog juodus rutuliukus. Viskas jūsų vaizduotėje!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
30 g krakmolo
200 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g migdolų
70 g cukraus
2 kiaušinių trynių
2 pakelių vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos


Gaminimas:
Sumaišykite dubenyje visus produktus: miltus, cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, druską ir smulkintus migdolus. Pridėkite supjaustyto kubeliais margarino, kiaušinio trynius ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą šaldytuvo kameroje reikėtų palaikyti apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojame ir formuojame sausainius.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių, kol gražiai pagelsta (apie 15 minučių).
Galima pabarstyti cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus
115 g medaus
1 kiaušinio trynys
450 g miltų
1 šaukštas prieskonių mišinio (cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato)
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus pudros
Truputį sidabrinių pabarstukų


Gaminimas:
Sviestą supjaustykite kubeliais ir išmaišykite su cukrumi. Po to įmaišykite medų, kiaušinio trynį, prieskonius, kepimo miltelius ir iš lėto beriant - miltus.
Iškočiokite tešlą iki 2-4 mm storio lakšto ir išspauskite įvairių formelių sausainius. Jei norėsite sausainius kabinti ant eglutės, išspauskite kiekviename sausainyje po mažą skylutę siūlui ar juostelei perverti.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardų, išklotų pergamentiniu popieriumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Kepkite apie 10 minučių.
Pabarstykite cukraus pudra.
Patepkite tas vietas ant kurių bersite pabarstukus medumi ir sudėkite papuošimus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai