Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g sviesto
250 g 20 % riebumo grietinės
2,5 stiklinės kvietinių miltų
2 a. š. Santa Maria vanilinio cukraus
1 a. š. sodos
0,5 a. š. vyno acto
1 stiklinė graikinių riešutų
1 stiklinė cukraus
cukraus pudra (apibarstymui)


Gaminimas:
Ištirpinti sviestą, atidėti 2 šaukštus, o likusį sumaišyti su grietine.
Tuomet pridėti vanilinio cukraus, vyno acte nugesintos kepimo sodos, įsijoti miltus ir gerai išminkyti tešlą.
Riešutus sumaišyti su cukrumi ir likusiu tirpintu sviestu.
Pasigamintą įdarą įdėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 10-15 min.
Tešlą padalinti į 25 kamuoliukus.
Kiekvieną kamuoliuką suspausti, kad gautųsi blyneliai.
Ant kiekvieno blynelio viduryje dėti riešutų įdarą ir suvynioti blynelį į ritinėlį.
Sausainių ritinėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos kepimo skardos.
Kepti apie 20-25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Atvėsusius iškeptus sausainius apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai