Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Ingredientai:

Kiaušiniai, 10 vienetų
Cukrus, 300 gramų
Krakmolas, 100 gramų
Miltai, 200 gramų
Pipirai, 5 gramai
Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gvadikėliai
Kava, 1 stiklinė
Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Konjakas, 2 valgomieji šaukštai
Cukrus, 200 gramų
Vanduo, 50 mililitrų
Citrinos, 1 vienetas
Sviestas, 300 gramų
Cukrus, 150 gūželių
Kiaušiniai, 3 vienetai



Gaminimo instrukcija:

Ištriname 10 vnt. kiaušinių trynius su cukrumi, kol pabals. 200 g ruginių miltų persijojame keptuvėje ir pakepiname kol paruduoja. Tada sumaišome su krakmolu.Kiaušinių baltymai išplakami iki putų ir viskas atsargiai sumaišoma. Pilama į tortinę formą ir kepama 40 min. 180 karštyje.
Kremui: 3 kiaušiniai plakami su 150 g cukraus įstačius , dubenį įstačius į karštą vandenį, kol masė ima tirštėti ir padidėja 2-3 kartus. Tuomet plakant atšaldome. 300 g sviesto atskirai išsukam, į jį, toliau sukant, dedam po šaukštą trynių masės, kol sudedam visą. Paskaniname su citrinos rūgštimi ir vaniliniu cukrumi.
Glajus: 200 g cukraus ir 50ml vandens viriname uždengtame puode, kol sutirštėja tiek, kad įlašinus lašą į šaltą vandenį jis neišsileidžia. Tada skubiai supilame 1 citrinos sultis, uždengiame puodelį ir skubiai atšaldome šaltame vandenyje. Tuomet sirupą supilame į dubenį ir sukam mediniu šaukštu,kol pasidarys baltas
Iškeptas biskvitas atvėsinamas formoje. Išėmus iš formos, horizontaliai perpjaunamas į tris dalis. Sulaistomas stipria, saldžia kava su pora šaukštų konjako ar likerio. Pertepamas sviestiniu kremu, viršus užpilamas glajumi.

Skanaus!


Porcijų skaičius: 10
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai