Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 kiaušiniai
0,3 puodelio sauso šerio
0,6 puodelio cukraus
0,6 puodelio miltų
0,25 puodelio sumaltų paskrudintų migdolų
0,3 puodelio cukraus
miltinio cukraus
0,5 puodelio žemuogių ar aviečių uogienės be kauliukų
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sauso šerio
1 puodelis šviežių aviečių arba/ir mėlynių (Avietės)

Gaminimas:
1. Plakite kiaušinių trynius elektriniu mikseriu didžiausiu greičiu 6 minutes arba kol tryniai sustandės ir taps citrininės spalvos. Supilkite 1/3 puodelio šerio. Plakite mažu greičiu, kol viskas gerai susimaišys. Po truputį supilkite 2/3 puodelio cukraus, plakdami vidutiniu greičiu apie 5 minutes arba kol cukrus ištirps, o masė padvigubės. Atsargiai įmaišykite miltus į kiaušinių baltymų mišinį. Įmaišykite sumaltus migdolus.
2. Gerai nuplaukite mikserio plakiklius. Suplakite iki standumo kiaušinių baltymus ir grietinėlę dideliame inde vidutiniu-dideliu greičiu. Palaipsniui supilkite 1/3 puodelio cukraus, po 1 šaukštą, plakdami vidutiniu-dideliu greičiu iki standžios masės.
3. Atsargiai įmaišykite apie 1 puodelį baltymų mišinio į trynių mišinį. Tada trynių mišinį įmaišykite į baltymų mišinį. Supilkite tešlą į dvi nepateptas 20x4 cm apvalias kepimo formas. Kepkite 120 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kol pyrago viršus atšoks švelniai paspaustas centre.
4. Tuojau pat ištraukite pyragus iš orkaitės ir padėkite ant vielinių padėklų. Palikite ataušti 5 minutėms. Peiliu atlaisvinkite pyragų kraštus; išimkite kepinius iš formų. Palikite pyragus vėsti ant vielinių padėklų.
5. Pabarstykite kepimo popieriaus lapą miltiniu cukrumi ir uždėkite ant lapo iškeptą marcipaną. Švelniai jį paspauskite ir pabarstykite miltiniu cukrumi. Ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lapą. Dirbdami nuo centro į šonus, suformuokite 20 cm apskritimą, kurio storis 0,3 cm. Suformuokite apskritimą, nupjaudami kraštus; atidėkite.
6. Padėkite pirmą pyrago sluoksnį ant serviravimo lėkštės. Patepkite aviečių arba žemuogių uogiene. Ant viršaus uždėkite likusį pyrago sluoksnį.
7. Atšaldytame inde sumaišykite grietinėlę, 1 šaukštą cukraus ir 1 šaukštą šerio. Plakite mikseriu mažiausiu greičiu iki sustandės. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Prieš pat patiekimą papuoškite uogomis ir, jei norite, papuoškite lapeliu levandos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai