Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g sūdytos silkės (su pieniais)
3 vyniniai obuoliai (Obuolys)
3 šaukštai pomidorų padažo
1 didelis svogūnas
1 stiklinė grietinės
3/4 stiklinės 6% acto
1/4 šaukštelio trintos citrinos žievelės ir
1 šaukštas citrinos sulčių
2-3 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
gabalėlis cinamono žievelės (Cinamonas)
3-4 žirneliai karčiųjų pipirų
3-4 žirneliai kvapniųjų pipirų (Kvapieji pipirai)
2 šaukštai cukraus
maltų gvazdikėlių (Gvazdikėliai)
petražolių

Gaminimas:
Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus.
Išvirti marinatą (1/2 stiklinės vandens su prieskoniais ir actu), perkošti, išmaišyti su šaukštu pomidorų padažo ir pertrintais per sietelį pieniais.
Vieną obuolį ir svogūną smulkiai sutarkuoti, išmaišyti su žiupsneliu cukraus ir maltu gvazdikėliu, likusiu pomidorų padažu.
Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, perpjauti į 4 dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Nusausintą silkės filė aptepti obuolių ir svogūnų mase, suvynioti, persmeigti mediniu smeigtuku.
Dėti sluoksniais į stiklainį silkę ir obuolius, užpilti paruoštu marinatu ir 2-3 d. palaikyti šaldytuve.
Patiekti su grietine, pabarstyti petražolėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai