Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg miltų;
3 kiaušiniai;
10 g mielių;
0,5 kg cukraus;
žiupsnelis druskos;
0,25 litro pieno;
0,5 stiklinės razinų;
1 stiklinė aguonų;
300 g sviesto.

Gaminimas:
Aguonas iš anksčiau užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų ir jas sumalti. Įdėti 2 šaukštus cukraus ir išmaišyti. Ištrinti dubenyje mieles su keliais šaukštais cukraus, kiaušiniais, druska ir išsukame iki vientisos tešlos. Tuomet pilame šiltą pieną, miltų tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Ji turi lipti prie rankų. Ir minkyti tešlą apie 30 minučių. Minkant rankas ir pagrindą vis pabarstant miltais ir aptepant aliejumi. Suminkytą tešlą padalinam į tris dalis ir aptepus aliejumi, leisti pakilti. Pakilus tešlai imamės tešlos tampymo. Ant stalo papilame aliejaus, imame 1 tešlos gabaliuką ir tampome rankose, paskui dedame ant stalo ir už kraštų traukiame, kol tešla pasidaro visiškai plona. Tuomet ant to lakšto tepame sviestą ir daug cukraus pilame. Kiekvienas gabalėlis daromas taip pat, tik viršutiniam sluoksniui dar reikia dėti aguonas ir razinas. Sukrauname ištampytus lakštus vieną ant kito ir susukame į norimos formos vyniotinį. Dedame į skardą, patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę kepti apie 1 valandą. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg miltų;
50 g mielių;
250 g pieno;
5 kiaušiniai;
1,5 stiklinės aguonų;
stiklinė razinų;
cukrus lakštams pabarstyti;
400 g sviesto lakštams aptepti.


Gaminimas:
Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su jame išplaktais kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau kaip pusvalandį. Tešla padalijama 6 dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžitų. Šiltai kildoma valandą.
Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruošiami visi 6 paplotėliai. Paskutinį uždėjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1 - 1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
25 g mielių
125 ml pieno
2,5 kiaušinių
1 stiklinė aguonų
500 g sviesto
300 g cukraus
razinų (pora saujelių)


Gaminimas:
Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drugno pieno. Kiaušinius su pienu paplakti, suberti miltus ir pakilusias mieles. Užminkome tešlą. Ji lipni, vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie pusė valandos!!! (minkant girdisi pokštelėjimas tešloje, tai gerai, nes tai oro puslelės, kurios būtinos, kuo daugiau puslelių, tuo geriau).
Tešlą padaliname į 5 vienodus gabaliukus ir padedame, kad pakiltų, viršų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis, truputį pakočiojamas, dedamas ant stalo, patepto sviestu ir pradedama tampyti į visas puses, plonumas kaip laikraščio lapo. Visas tam skirtas sviestas išlydomas, atvėsinamas (nebūtinai iki visiško atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!! apipilamas sviestu (jo turi užtekti visiems lapams aplieti) ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi (jo kiekio taip pat turi užtekti visiems lapams).
Imamas kitas pakilęs blynelis, kitoje vietoje pakočiojamas, suvyniojamas ant kočėlo ir pernešamas ant jau ištampyto lakšto, ant jo jis baigiamas plonai tampyti. Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip ištampomi visi gabalėliai tešlos.
Viršus apipilamas sviestu, cukrumi, apibarstomas razinomis. Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos (mėsmale).
Nuo krašto, standžiai suvyniojamas volelis (nebijokite sviesto, neišbega nė lašo, nes kol jus tampote sekantį lakštą jis apstinksta, ant prieš tai aptepto lakšto).
Perkeliate į norimą skardą, geriau jei būtų su skyle. Kepa apie 1- 1,5 valandos , 180 - 200 C jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtų, kai tik vos parus, uždenkite folija.
SKANAUS
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

500g miltų (rekomenduojami 405D)
25g šviežių mielių
125ml pieno
1v.š cukraus
2,5 arba 3 mažesnių kiaušinių
500g sviesto gali būti per pus su margarinu.
300g cukraus
1 stiklinės aguonų
pora saujų razinų


Gaminimas:
Mieles užpilti šaukštu cukraus ir šaukštu drungno pieno.
Kiaušinius paplakti su drungnu pienu ir supilti ant mielių.
Tuomet iš lėto berkite miltus iš minkykite tešlą. Nesuberkite visų miltų iš karto.
Minkykite tešlą apie pusę valandos (minkant turi jaustis pokštelėjimai tešloje)
Tešlą padalinkite į 5 vienodas dalis, šiuos gabalėlius apdenkite maistine plėvele ir leiskite truputį pakilti.
Ištirpinkite sviestą ir jį atvėsinkite.
Paimkite vieną pakilusios tešlos gabaliuką, pasibarstykite miltais stalą ir truputį pakočiokite, o poto tampykite iki popieriaus plonumo.
Ant kito stalviršio užberkite šiek tiek miltų ir padėkite ištampytą tešlos lakštą. Jį gausiai aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Sviesto ir cukraus turi užtekti visiems penkiems lakštams.
Vėl pasibarstykite stalviršį miltais ir truputį pakočioję naują tešlos gabaliuką jį ištampykite ir uždėkite ant pirmojo lakšto. Aptepkite sviestu, apibarstykite cukrumi.
Taip ištampykite ir aptepkite visus lakštus. Paskutinįjį penktą lakštą taip pat aptepkite sviestu, cukrumi ir voleliu uždėkite nuplikytas ir permaltas aguonas, jas galite pagardinti medumi ar cukrumi. Dar ant viso lapo užberkite razinų.
Nuo krašto standžiai suvyniokite volelį, jį perkelkite į kepimo formą.
Kepkite iki 180°C temp įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Kai tik šimtalapis paruduos, apdenkite jį kepimo popieriumi ir kepkite toliau. Nenustebkite kai iš šimtalapio bekepant išbėgs sviestas, taip ir turi būti. Jis kepant karamelizuosis ir susidarys labai skani karamelė.
Iškepusį šimtalapį truputį atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
Kai visiškai atvės apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite. Skaniausias jis 3dieną, bet vargu ar lengva tiek ilgai išlaukt.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai