Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
120 g miltų
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
200 ml vandens
3 kiaušiniai
Kremui:
6 kiaušinių trynių
50 g krakmolo
500 ml pieno
140 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto


Gaminimas:
Tešlos gaminimas:
Supilkite vandenį į puodą, sudėkite margariną, druską ir cukrų. Užvirkite. Kai užvirs sumažinkite ugnį.
Nuolat maišant beriame miltus. Maišome ir kaitiname ant ugnies, kol tešla nebelimpa prie puodo sienelių. Puodą nuimame nuo ugnies, o tešlą išimame į kitą dubenį. Tešlai leidžiame atvėsti ir mušame kiaušinius. Gerai išminkome.
Tešlą sudedame į maišelį ir galiuką prakirpę ant paruoštos kepimo skardos formuojame pyragėlius.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes (arba iki įgaus auksinę rudą spalvą). Padidėja pyragėliai ne iš karto, po 15-20 minučių. Iškart po kepimo pyragėlius įduriame šakute arba padarome tris skylutes.
Kremo gaminimas:
Sumaišykite trynius su krakmolu, supilkite pieną, kuris reikalingas kremui. Viską supilame į keptuvę ar puodą, pridedame cukraus, vanilės ir užviriname.
Kai užverda, nukeliame nuo ugnies ir maišome dar 5 minutes, kol pravėsta.
Kremą pilame ant iškepusių pyragėlių.
Labai skanu :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai