Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Sausainiai:
500 g pirktinės sluoksniuotos tešlos
Kremas:
3 kiaušinių tryniai
250 ml pieno
100 ml grietinėlės
100 g cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas sviesto
vanilės ekstrakto arba vanilinio sukraus


Gaminimas:
Į prikaistuvį supilame 200 ml pieno bei grietinėlę. Kaitiname ant mažos ugnies, kol neužverda. Kitame inde išplakame trynius su cukrumi. Likusiame piene ištirpiname krakmolą. Į išplaktus trynius, vis maišant, supilame karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Įpilam krakmolą bei įlašinam porą lašų vanilės ekstrakto (arba įberiam porą šaukštelių vanilinio cukraus). Supilam viską atgal į prikaistuvį ir statom ant ugnies. Maišydamos kaitinam tol, kol masė pasidaro tiršta. Nukeliame nuo ugnies, įdedame sviestą ir gerai išmaišome (sviestas turi ištirpt). Paliekam atvėst.
Kol kremas vėsta, išsikepame sausainius. Tešlos lakštus supjausčiau po keturias juosteles, kurias dar perpus padalinau. Gaunas maždaug taisiklingi kvadratai. Tuos kvadratus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepiau apie 10 min. Gautus sausainiukus sudėliojau ant lėkštės, kiekvieną sausainiuką iš viršaus prakiurdžiau. Spec.švirkštu į kiekvieną prileidau jau pravėsusio kremo. Taip pat kremu aptepiau viršų ir užbarsčiau šokoladiniu pabarstu bei kokoso drožlėmis. Naudoti galima bet kokius jums patinkančius pabarstus, taip pat smulkintus riešutus ar tiesiog cukrų. Žodžiu, ką tik norite.
Skaniausi šie sausainiukai, kai pastovi valandžiukę šaldytuve.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai