Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Razinos, 100 gramų
Juodasis šokoladas "Karališkasis" kartus, 100 gramų
Sviestas 150 gramų
Cukrus 150 gramų
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 120 gramų
Kepimo milteliai, 1.5 šaukštelio
Krakmolas 50 gramų
Kakava karti, 50 gramų
Vanilinis cukrus 40 gramų
Cukraus pudra arba šokoladinis glajus apliejimui

Gaminimas:
Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "kateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.

Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus Muffinų viduje "ištrykšta" išsilydęs šokoladas. Taip pat nepaprastai skanu ant viršūnėlių išpilti paprasto lydyto šokolado. Patiekalą padaryti nesunku, o produktų kiekviena šeimininkė visada turės.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
60g kakavos
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 juodasis šokoladas
100 g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1/3 stiklinės pieno
1/3 stiklinės aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus

Gaminimas:
Dubenyje sumaišyti kakavą, miltus, šokolado gabalėlius (sulaužytus smulkiai) , cukrų, kepimo miltelius, vanilini cukrų. Kitame indelyje sumaišyti pieną, kiaušinius ir aliejų. Gerai išmaišytą masę supilti ant sausų produktų masės ir viską gerai išmaišyti, nepermaišyti. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių .
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
180 g juodo šokolado (geriausiai Karūnos)
3 kiaušiniai (atskirti) (2 baltymai į tešlą vienas papuošimui)
120 g sviesto
200 ml pieno
1 puodelis  (200 ml) balto arba rudo cukraus
žiupsnelis vanilės
2 v.š. tirpios kavos
2-3 v.š. kakavos (nesaldintos)
2 1/2 puodeliai miltų
2 a.š. kepimo miltelių


Gaminimas:
Sviestą ištirpinti, sudėti šokoladą, maišant ištirpinti iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išmaišyti su cukrumi, sumaišytu su vanile. Į sviestą su šokoladu sudėti kakavą, kavą, ir gerai išmaišyti masę. Tuomet po truputį į ją supilti pieną, atsargiai išmaišyti. Sukrėsti kiaušinius su cukrumi. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į paruoštą ir popierėliais išklotą keksiukų skardą. Supylus į krepšelius prismaigyti sukapoto juodo šokolado galima ir razinų ar riešutų. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 C apie 25 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g margarino VILNIUS kepiniams
200 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g grietinės
1 pakelis vanilinio cukraus
300 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių (15g)
150-200 g šokolado


Gaminimas:
Margariną su cukrumi ir kiaušiniais išsukame iki purios masės.
Suberiame vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą šokoladą ir įdedame grietinės.
Kai tešlą jau paruošta, supilame jos į kiekvieną kepimo formelę ir kepame keksus 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Papuošiame pagal savo skonį ir fantaziją.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
140 g miltų
45 g kakavos
100 g cukraus pudros
1 žiupsnelis druskos
2,5 a.š. kepimo miltelių
1 didelis kiaušinis
100 ml pieno
80 ml margarino VILNIUS kepiniams
1 a.š. vanilės
šokoladas


Gaminimas:
Sumaišome miltus, kakavą, cukraus pudrą, druską ir kepimo miltelius.
Išplakame kiaušinius, supilame pieną, ištirpintą margariną ir vanilę. Viskas gerai išmaišoma.
Sausus ir skystus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir sudedame šokolado gabaliukus.
Paruoštą tešlą išpilstome į keksiukų formeles ir kepame 20 – 25 minutes 190 C laipsnių temperatūroje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
70 ml pieno
4 kaupini šaukštai miltų
3 šaukštai cukrus
2-3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
40 g margarino VILNIUS kepiniams
1 šaukštas cukraus pudros


Gaminimas:
Cukrų maišome piene, kol nelieka cukraus granulių.
Sumaišome kartu su išlydytu margarinu.
Beriame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Tešlą supilame į formeles ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Iškepusius pyragėlius pabarstome cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g juodojo šokolado
30 g cukraus
3 kiaušiniai
50 g kvietinių miltų
5 g kepimo miltelių
Įdarui:
130 g žemės riešutų sviesto
50 g cukraus pudros


Gaminimas:
Margariną ir šokoladą ištirpinkite virš silpnos ugnies (atskirai).
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir palengva maišydami supilkite šokoladą. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
Žemės riešutų sviestą sumaišykite su margarinu ir cukraus pudra.
Į keksiukų formeles dedame šaukštą tešlos, tada arbatinį šaukštelį  įdaro ir vėl tešlos.
Kepame 7-10 min., 200 laipsnių temperatūroje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
100 g sviesto
200 ml karšto vandens
4 šaukštai kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 nutarkuota citrinos žievelė
0,5 citrinos sultys
0,5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Miltus persijoti ir sumaišyti su cukrumi, kakava, kepimo molteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę įmaišyti plaktą kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, masę gerai išsukti, tada iš lėto supilti karštą vandenį. Tešlą išpilstyti į 10-12 riebalais pateptų keksiukų formelių (galima iškloti ir popierinėmis formelėmis). Kepti 20-25 min., kai atvės, išimti iš formelių. Tiekti su raudonaisiais serbentais. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tašlai:
140 g miltų
45 g kakavos
100 g cukraus
2,5 šaukštelio kepimo miltelių
Vanilinio cukraus -  pagal skonį
Šokolado - pagal skonį
100 ml pieno
80 ml sviesto
1 didelis kiaušinis
Glajui:
200 g maskarponės sūrio
3 šaukštai cukraus pudros


Gaminimas:
Miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų sumaišome atskirame inde.
Pieną, tirpintą sviestą bei kiaušinį sumaišome ir supilame į sausų produktų indą ir sumaišome. Į tešla sudedame šokoladą (juodą arba pienišką).
Jei mėgstate riešutus, jų taip pat galite įdėti, skonio tikrai nesugadins :)
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Papuošti pasigamintu glajumi. Kad papuošimas būtų įvairių spalvų, įmaišykite po kelis lašus maistinių dažų.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
140 g miltų
45 g kakavos miltelių
100 g cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinio (didelio)
100 ml pieno
80 g sviesto
1 žiupsnio druskos
1 šokolado su smulkintais riešutais

 


Gaminimas:
Persijoti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Kiaušinius išplakti su žiupsniu druskos. Tada supilti tirpintą sviestą, pieną ir vėl gerai  išplakti. Tada suberti miltų  mišinį ir vėl išplakti. Sudėti smulkiai sulaužytą šokoladą ir išmaišyti. Masę dideliu šaukštu dėti  į keksiukų formelesir kepti 190 °C temp. ir kepti 25 - 30 minučių.

 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai