Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
2 v. š. kakavos (karčios)
100 g sviesto
100 g cukraus pudros
1 kiaušinis
cukraus pudros pabarstymui


Gaminimas:
Sviestą išplakti mikserius su cukraus pudra. Įmušti kiaušinį. Miltus sumaišyti su kakava. Po truputį miltus berti į sviesto masę, nuolat maišyti. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir išspausti norimos formos sausainius ant kepimo indo. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Kepti 10 – 12 min., iškepusius pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
140 g šokolado
50 g margarino VILNIUS kepiniams
80 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės cukraus
3 šaukštai miltų
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus pudros


Gaminimas:
Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir margariną. Šokoladą galima sutarkuoti, greičiau ištirpsta. :)
Išplakame kiaušinį su cukrumi iki putų.
Kiaušinį sumaišome su ištirpintu šokoladu ir margarinu.
Į šokolado masę beriame miltus, kepimo miltelius, kakava ir druską.
Tešla turi gautis lengvai maišoma. Paruoštą tešlą paliekame šaldytuve 1 valandai.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Formuojame sausainiukus norimos formos ir sudedame į paruoštą kepimo skardą. Sausainius pabarstome cukraus pudra.
Kepame 10 minučių 180 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje.
Štai ir turime labai skanius sausainius. :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
125 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
105 g rudojo cukraus
90 g baltojo cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
185 g juodojo šokolado gabaliukų
140 g baltojo šokolado gabaliukų arba drožlių


Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Minkštą sviestą išsukite su druska ir cukrumi.
Į sviesto masę įmaišykite kiaušinį ir vanilę.
Į tešlą suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant popieriaus su šaukštu išdėliokite tešlą: 1-2 šaukštai 1 sausainis. Sausainius sudėkite vieną nuo kito 5 cm atstumu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite sausainius į orkaitę 10-13 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
350 g miltų
Kakavos (pagal skonį)
0,5 puodelio cukraus pudros
200 g sviesto (visas pakelis)
Žiupsnelio druskos
Jei nemegstate sausų sausainiu :
Šokoladinio sviesto (labiausiai tinka "Nutella")
 


Gaminimas:
Sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sumetam i dubenį. Ten suberiam miltus, cukraus pudrą ir kakavą.  Elektriniu plaktuvu plakame apie 15 - 20 s. arba tol ,kol tešla primins rupų smelį. Įpilam truputį vandens. Tešlą išimam ir padedam ant lenteles ir suminkom kepaliuką.  Jį  padalinam į tris dalis.
Atsiplešiam  ir į ją įdedam vieną dalį. Užlenkiam ir kočiojam kol kol tešla bus 2mm storumo.  Taip visas dalis. Iškočiotas  dalis bent valandai padedam į šaldytuvą.
Įkaitinam orkaitę iki 180 temp.
Išimam iš šaldytuvo sukočiotus blynus. Nuimame nuo folijos ir dedame ant miltais pabarstyto stalo, o tada smagiausia dalis vaikams: su formele išspaudžiame sausainius ir dedame ant kepimo popierium išklotos skardos. Kepame orkaitėje apie 20 min.
Jei nemėgstate sausš sausainių:
Kai iskepa, greitai ištraukti ir aptepti šokoladiniu sviestu (kol sausainiai karšti)
SKANAUS :-) :-*
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai