Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Obuoliai (~5-6-7 vnt)
4 kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
200 g sviesto
2 šaukštai nesaldžios kakavos
125 g maltų riešutų (geriausiai tinka lazdyno arba graikiniai)
1 pakelis šokolado (geriausiai pieniško)
1 šaukštelis cinamono
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išlydome ir išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus indigrientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstome romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, atvėsiname. Ištirpiname šokoladą ir juo apipilame pyrago viršų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai