Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
½ puodelio minkšto kambario temperatūros sviesto
1/3 puodelio cukraus
½ a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
½ puodelio kakavos miltelių
1 ½ puodelio miltų

Įdarui:
1 puodelis riebios grietinėlės
100 g susmulkinto juodojo šokolado
4 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 a. š. vanilės ar migdolų ekstrakto
3 vidutinio dydžio sunokusios kriaušės

Gaminimas:
Visus tešlos ingredientus, išskyrus kakavą ir miltus, maišyti mikseriu 25 – 30 sek. Suberti kakavą ir maišyti minutę. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešla. Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formą ir, kol ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve.Orkaitę įkaitinti iki 180° C.

Puode užvirti grietinėlę ir 2 v. š. cukraus. Nukelti nuo viryklės ir suberti susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Šiek tiek ataušinti. Sudėti kiaušinį, trynį, vanilę ir lengvai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą kepimo formą, išklotą tešla. Kad būtų lengviau perkelti į orkaitę, formą geriau įdėti į skardą. Kriaušes nulupti ir perpjovus pusiau supjaustyti plonomis riekėmis. Jas išdėlioti ant šokoladinio kremo ir lengvai į jį įspausti. Kepti 10 min. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C. Pyragą pabarstyti likusiais 2 v. š. cukraus ir dar kepti apie 20 min., kol kremas sustandės, o kriaušės ims blizgėti. Šiek tiek ataušinti ir patiekti dar šiltą. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai