Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Šokoladiniam biskvitui:
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
200 g cukraus pudros
1 stiklinės miltų
6 kiaušinių
2 v. š. brendžio
11 g kepimo miltelių
Morengams:
3 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
1 stiklinės susmulkintų lazdyno (ar kitokių) riešutų;
1 saujos razinų (nebūtina)
Kremui:
3 kiaušinių trynių
100 g cukraus
125 ml grietinėlės (35 proc.)
200 g sviesto
70 g juodojo šokolado
2 v. š. brendžio
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
125 ml grietinėlės (35 proc.)
30 g sviesto


Gaminimas:
Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į sviestu pateptą (26 cm skersmens) kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 °C temperatūroje apie 40-45 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis.
Morengams. Kiaušinių baltymai gerai išplakami,  palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100°C  temperatūroje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus.
Kremo gaminimas. Grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir ataušinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos masės.

Šokoladinės glazūros gaminimas. Grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir maišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.

Torto formavimas. Imamas vienas šokoladinio biskvito lakštas ir užtepama kremo, ant jo dedamas morenginis sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai