Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Papločiams:
2 stiklinės (225 ml) cukraus
2 stiklinės miltų
1 stiklinė tamsios kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis valgomos sodos
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės aliejaus (alyvuogių aliejus netiks!)
1 stiklinė riebaus pieno
1 stiklinė verdančio vandens
Šokoladiniam pertepimui:
90 g tamsaus šokolado, susmulkinto
1/3 stiklinės riebios grietinėlės
1 valgomas šaukštas sviesto
1 valgomas šaukštas konjako arba brendžio
Vyšnių įdarui:
300 g šaldytų vyšnių
3 valgomi šaukštai cukraus
1 valgomas šaukštas kukurūzų krakmolo
1 valgomas šaukštas vyšnių likerio arba brendžio
Maskarponės kremui:
1 stiklinė maskarponės sūrio
4 stiklinės riebios grietinėlės
2/3 stilinės cukraus pudros


Gaminimas:
Papločiai:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF). Dviejų torto formų dugnus ištepti sviestu, ištiesti sviestiniu popieriumi, popierių ištepti sviestu.
2. Į didoką dubenį persijoti miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius. Suberti cukrų ir gerai išmaišyti.
3. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, sudėti aliejų, pieną ir gerai viską išplakti su mikseriu.
4. Kiaušinių mišinį pamažu supilti i miltų/kakavos mišinį, viską pastoviai plakant mikseriu. Plakti, kol viskas gerai susimaišys.
5. Į tešlą supilti verdantį vandenį ir toliau plakti, kol pasidarys vientisa masė.
6. Tešlą paskirstyti po lygiai į dvi paruoštas torto formas.
7. Kepti 35-45 minutes, kol medinis testeris, įsmeigtas į papločio vidurį, ištraukus bus visiškai sausas.
8. Papločius atvėsinti formose. Atvėsusius papločius apversti and lygaus sauso paviršiaus, nulupti sviestinį popierių.
Šokoladinis pertepimas:
1. Į vidutinio dydžio dubenį sudėti smulkintą šokoladą.
2. Puodelyje pakaitinti grietinėlę su sviestu. Kaitinti tik tol, kol pradės kilti pirmieji burbuliukai.
3. Karštos grietinėlės ir sviesto mišinį pilti ant šokolado, palikti porai minučiu pastovėti, o po to gerai viską išplakti.
4. Supilti konjaką. Viską vėl gerai išmaišyti.
5. Šokoladiniu kremu aptepti atvėsusių papločių viršų. Apteptus papločius įstatyti kokiai valandai į šaldytuvą, kad šokoladas pilnai sukietėtų.
Vyšnių įdaras:
1. Vyšnias sudėti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jos pradės leisti sultis.
2. Į puodą su vyšniomis suberti cukrų ir maišyti, kol cukrus ištirps.
3. Į mažą dubenėlį nupilti šiek tiek skysčio nuo vyšnių, į jį sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti, kad neliktų sausų krakmolo gumulėlių. Sultyse ištirpintą krakmolą supilti į puodą su vyšniomis.
4. Puodą su vyšniomis ir krakmolu užvirinti, pavirti kokią minutę, nuimti nuo ugnies, supilti vyšnių likerį ir vėl gerai viską išmaišyti. Palikti kambario temperatųroje, kad įdaras pilnai atvėstų.
Maskarponės kremas:
1. Maskarponės sūrį ir grietinėlę plakti mikseriu, kol kremas ims tirštėti.
2. Suberti cukraus pudrą it toliau plakti, kol kremas pasidarys standus.
Tortas:
1. Atvėsintą šokoladu perteptą paplotį dėti and lėkštės ar padėklo, and jo tepti sluoksnį maskarponės/grietinėlės kremo.
2. Ant kremo dėti vyšnių įdarą.
3. Dėti antrą paplotį.
4. Torto viršų ir šonus aptepti maskarponės/grietinėlės kremu. Dekoruoti šokolado drožlėmis, šviežiomis vyšniomis arba sijotais kakavos milteliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai