Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Įdaras:

Švieži pievagrybiai arba grybai virti - 200 g;
Čiobreliai - 1 valg. šaukštas;
Svogūnai - 1 vnt.;
Kiaulienos kulnų vyniotinis  - 200 g;
Česnakas – 1 skilt.;
Aliejus kepimui;
Druska - pagal skonį;
Juodieji malti pipirai - pagal skonį;
Kiaušiniai - 3 vnt;
Grietinė (30% riebumo) - 120 g.
Tešla:

Sviestas - 250 g;
Grietinė (30% riebumo) - 200 g;
Kvietiniai miltai - 400 g;
Druska - žiupsnelis;
Sviestas (skardai tepti) - 20 g.


Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą.
Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartus su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Jei naudosim pievagrybius, tai jų virti nereikia.
Vyniotinį supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai dešra apskrus, versti ją į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai