Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4-6 porcijoms:
750g moliuskų kriauklelėse,
750g midijų kriauklelėse,
150ml. sauso baltojo vyno,
4 skiltelės smulkinto česnako,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų aitriųjų paprikų,
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
500 g spagečių,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

Gaminimas:
Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Pusę kiekio moliuskų ir midijų išimkite iš geldelių. Perkoškite nuovirą ir padėkite į šalį.
Didelėje keptuvėje, aliejuje pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos, kepinkite apie 3 minutes. Sudėkite visus moliuskus ir midijas (geldelėse ir išimtas iš geldelių) ir kepkite 2 minutes. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite kol vynas išgaruos. Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį nukošto moliuskų nuoviro. Sudėkite sviestą, išmaišykite, papuoškite petražolėmis. Valgykite karštus.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai