Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 - 2 stiklinės miltų
100 g cukraus
0,25 pakelio vanilinio cukraus
200 - 250 g spanguolių
200 g sviesto arba margarino
2 tryniai
 


Gaminimas:
Margarinas arba sviestas  supjaustomas nedideliais gabalėliais ir paliekamas ant lentos, kad suminkštėtų.
Tryniai atskiriami nuo baltymų, pastarieji įdedami į šaldytuvą.
Tryniai ištrinami su šaukštu cukraus, sudedamas suminkštėjęs sviestas, miltai ir užminkoma tešla.
Tada į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) įdedama tešla ir paskirstoma, padarius aukštus kraštus. Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą.
Kol kepa paplotis, spanguolės nuplaunamos ir sugrūdamos, kad gautųsi košė, suberiamas vanilinis, paprastas cukrus, išmaišoma. Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau - dėkite mažiau.
Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama spanguolių masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus).
Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų. Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama šiek tiek cukraus.
Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų spanguoles ir pyragas iškart dedamas į orkaitę. Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos. Šis pyragas ilgai būna šviežias.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g miltų
1 a. š.kepimo miltelių
100 g cukraus
1 citrinos žievelė
100 g sviesto
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės
2 v. š. vandens
100 g spanguolių


Gaminimas:
Sumaišyti miltus, citrinos žievelę, kepimo miltelius. Sudėti tarkuotą sviestą. Viską sumaišyti rankomis. Sudėti plaktą kiaušinį, vanilę, vandenį, spanguoles. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti įkepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 50 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė spanguolių


Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite uogas ir dar kartą išmaišykite.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir sudėkite tešlą.
Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g spanguolių
100 g sviesto arba margarino
150 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
300-350 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 g grietinėlės (15-20%)
100-150 g cukraus


Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišome gerai išplaktus kiaušinius.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į skystą sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišome.
Tešla išklojame 27 cm skersmens apvalų kepimo indą.
Sudėkite ant tešlos spanguoles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Išplakite grietinėlę su cukrumi ir užpilkite ant karšto pyrago. Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai