Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g rūkyto kumpio kaulų
300 g  jautienos krūtininės su kaulu
prieskoninių šakniaviasių
1 poras
1 svogūnas
1 lauro lapelis
1 šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių
500 g kopūstų
100 g bulvių
4 dešrelės
1/8 l grietinės
truputis garstyčių
4 šaukštai kapotų petražolių


Gaminimas:
Į puodą įpilti 1 1/2 l vandens, sudėti kaulus ir virti. Putas nugraibyti. Prieskoninius šakniavaisius (morką, petražolę, salierą) ir žaliąją poro dalį nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Daržoves , svogūnus ir prieskonius suberti į nuovirą. Virti 2 valandas.
Puode užvirinti vandenį ir sudėti šiaudeliais supjaustytius kopūstus. Užvirinti, po 2 minučių išgriebti ir perpilti šaltu vandeniu.
Bulves nulupti, baltąją poro dalį supjaustyti žiedeliais.
Nuovirą perkošti. Smulkiai supjaustytas bulves ir kopūstus sukrėsti į puodą su nuoviru. Pavirti 10 minučių, po to sudėti dešreles, supjaustytą porą ir viską užvirinti.
Išvirusią mėsą supjaustyti mažais kubeliais, suberti į sriubą ir pašildyti.
Sriubą pagardinti petražolėmis, jei reikia  įberti prieskonių. Galima pagardinti šaukštu grieitinės. Prie dešrelių patiekti garstyčių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai