Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kepalas baltos formines duonos
230 g lašišos
450 g sviesto
3 citrinų sultys
300 g krapų
druskos
5 kietai virtų kiaušinių tryniai
baltųjų pipirų

Gaminimas:
Lašišos pertepimui: 200 g sūdytos lašišos, 200 g sviesto, 1 citrinos sultys.
Žaliajam pertepimui: 300 g krapų, 100 g sviesto, 1/2 citrinos sultys, truputis druskos.
Geltonajam pertepimui: 5 kietai virtų kiaušinių tryniai, 100 g sviesto, truputis druskos, baltųjų pipirų.
Papuošimui: salotų lapų, petražolių, 50 g sviesto, 1 citrina, 30 g lašišos.
Duoną supjaustome į 5 lakštus.
Ant pirmojo lakšto tepame pusę lašišos pertepimo. Jam išsukame sviestą, sudedame smulkiai supjaustytą lašišą ir supilame citrinos sultis.
Uždedame duonos sluoksnį ir ant jo tepame geltonąjį pertepimą. Ruošdami jį į išsuktą sviestą sudedame kiaušinio trynius, įberiame druskos ir baltųjų pipirų.
Ant trečiojo duonos sluoksnio tepame žaliąjį pertepimą, kuriam sviestą permalame kartu su krapais, trupučiu druskos ir citrinos sultimis.
Ant ketvirtojo sluoksnio užtepame likusią lašišos masę, uždengiame penktuoju lakštu, suvyniojame į maistinę plėvelę ir paslegiame.
Per naktį laikome paslėgę, o po to 1 val. šaltai.
Išvyniojame, šonus aptepame išsuktu sviestu ir papuošiame.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai