Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulkos tešlai:
750 ml (3 puodelių) kvietinių miltų
25 g šviežių mielių
0,75 puodelio pieno
1 kiaušinis (L)
1 trynys (baltymą palikite aptepimui)
100 g minkšto sviesto
0,25 stiklinės cukraus
1 žiupsnelio druskos
Pabarstukams:
0,25 puodelio kvietinių miltų
2 valgomi šaukštai cukraus
25 g šalto sviesto


Gaminimas:
Pasiruošiam bulkos tešlą:
Mieles ištirpinkite šiltam piene kartu su šaukštu cukraus, žiupsneliu druskos, bei įberkite keletą šaukštų miltų. Palikite apie 10 minučių, kad pakiltų.
Likusius produktus sumaišome didesniame dubenyje. Supilame pakilusias mieles ir užminkome tešlą, kurią reiktų minkyti bent 8 - 10 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame pakilti apie 1 val.
Kai tešla pakils dar kartą perminkome, supiname pyne arba sudedame tešlą į kepimo formą (ją reikia gerai ištepti sviestu) ir užkloję paliekame dar 15-20 minučių, kad pakiltų.
Kol bulka pakils pasigaminame pabarstukus. Greitai suminkome visus produktus, kol gausime stambius trupinius.
Pakilusią bulką aptepame kiaušinio baltymu ir apibarstome pabarstukais.
Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180-190°C apie 30 - 40 minučių.
Atvėsiname ir skanaujame.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai