Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
150 g smulkaus cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
250 ml šilto pieno
200 g tirpinto sviesto
50 g pjaustytų migdolų


Gaminimas:
Moliniame dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti drungną pieną ir 75 g tirpinto drungno sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Jei tešla limpa prie sienelių, tuomet įberti dar miltų, tačiau nedaug, nes tešla turi būti minšta. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol gerokai pakils. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos ir iškočiojus dėti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutrupinti likusius 125 g sviesto ant tešlos arba jį ištirpinti ir aptepti tešlą. Sumaišyti likusius 75 g cukraus su antru pakeliu vanilinio cukraus ir apibarstyti pyragą. Papuošti pjaustytais migdolais. Vėl padėti tešlą šiltai, kol gerokai pakils. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-225 laipsnių, ir kepti 15-20 min. (kepimo laiką pasireguliuoti pagal pyrago storį: kuo blėka mažesnė ir pyragas storesnis, tuo ilgiau kepti). Skanaus!
Patarimas: suplakite 250 ml grietinėlės iki standžių putų ir aptepti tik ką iškeptą pyragą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai