Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
vaivorykštinė,
vaivorykstyne avis,
kitas,
trinti anketa,
dovile3,
ok-13,
zerojus,
klimatas,
modernus gyvenimas,
naniferma,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Tverų g., Girkantiškės k., Telšių r. sav.,
Lūksto Sodų 1-oji g., Graužų k., Telšių r. sav.,
Lūksto Sodų 2-oji g., Graužų k., Telšių r. sav.,
Lūksto Sodų 3-oji g., Graužų k., Telšių r. sav.,
Lūksto Sodų 4-oji g., Graužų k., Telšių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 4 porcijoms: 6 stiklinių vištienos sultinio, geros kokybės 2 - 3 kafiro laimo lapelių, (arba 0,5 a. š. laimo žievelių) 2 stiebų citrinžolės, maltos (arba 3 griežinėlių citrinos) 1 čili
pipiro 1 a. š. galandžgalo, tarkuoto (arba imbiero) 3 - 4 skiltelių česnako, malto 1 v. š. sojų padažo} 1 laimo sulčių 2 v. š. žuvies 12 krevečių, didelių, be kevalo 1 saujos shitake grybų 0,3 stiklinės kalendrų, šviežių, smulkintų 1 saujos baziliko lapelių,
šviežių 1 a. š. cukraus Daržovės (brokoliai ar vyšniniai pomidoriukai)
Gaminimas: Dideliame puode ant didelės liepsnos užvirinti vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę
) kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti. Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės. Tada sudėti česnaką, galangalą (imbierą), 1 čili pipirą , grybus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3
minutes. Sudėti dideles ar vidutinio dydžio krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės pasidarys rožinės spalvos ir taps minkštos (virti apie 3 minutes ). Vėl sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas, labai svarbu atrasti
rūgštumo, aštrumo bei sūrumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų
pieno. Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra. Skanaus!
|
|
|
|
|