Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
100 g kukurūzinių miltų
100 g kvietinių miltų "Ekstra"
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
įvairių vaisių ir uogų tortui papuošti: obuolių, persikų, vynuogių, spanguolių
specialios želės tortų puošimui

Įdarui reikės:

1 variantas:
250 g grietinės
750 g saldžiarūgščių obuolių
50 g cukraus
pusės šaukštelio malto cinamono
truputėlio citrinos sulčių.

2 variantas:
250 g grietinės
300 g obuolių
450 g moliūgo
30 g cukraus
mažyčio imbiero šaknies gabaliuko
citrinos žievelės gabaliuko.

Gaminimas:
Miltus išmaišyti tarpusavyje, po to - su kepimo milteliais. Atšildytą iki kambario temp. sviestą ar margariną išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais. Gautą masę gerai išmaišyti su miltų mase. Padalinti į keturias lygias dalis ir iškepti norimos formos papločius. Jei darau tik pyragą, kepu pailgus lakštus, jei bus tortas su papuošimu - apvalius. Beje, papločius galima išsikepti iš vakaro - nesuges.
Tuomet reikia pasiruošti įdarą. Suplakti su grietinę. Po to tarka smulkiai sutarkuoti vaisius. Su šlakeliu vandens bei cukrumi, gautą masę pavirti apie 5 min. Gaminant įdarą pagal 1 variantą, į jau išvirusią "obuolienę" suberti cinamoną bei įlašinti šiek tiek citrinos sulčių. Tuomet atvėsintą košę, kuri neturi būti skysta, sumaišyti su išplakta grietine. Gautu įdaru pertepti lakštus.
Ruošiant įdarą pagal 2 variantą, imbiero šaknies bei citrinos žievelės gabaliuką reikia įtarkuoti obuolių - moliūgų košės virimo su cukrumi pabaigoje. Atvėsintą masę sumaišyti su plakta grietine ir tepti ant lakštų.
Perteptas tortas, kad "susigyventų", turi šaltai pastovėti bent 8 valandas. Galima puošti iš karto, galima vėliau - jau susistovėjusį.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai