Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
50 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukštai miltų
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai medaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sodos
1 kiaušinis
6 šaukštai pieno
Kremui:
300 g margarino VILNIUS kepiniams
1,5 stiklinės cukraus pudros
1 citrina
0,5 l pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų


Gaminimas:
Sumaišykite 3 šaukštus miltų, 2 šaukštus kakavos ir 1 šaukštelį sodos.
Kitame dubenėlyje sumaišykite 6 šaukštus pieno, 2 šaukštai medaus, šaukštą cukraus, 1 kiaušinį ir 50 g margarino. Šią masę dėkite ant garų vonelės ir virinkite, kol ištirps cukrus, nepamirškite maišyti. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite, bet masė dar turi būti šilta.
Į tešlą suberiame miltų mišinį ir minkome tešlą. Ją padaliname į 10 – 11 dalių, iškočiojame plonai iš iškepame.
Pasiruoškite kremą. Sumaišykite 0,5 litro pieno, 2 kiaušinius, 2 šaukštus miltų. Įdėkite į vandens vonią ir, pastoviai maišydami, virkite, kol mišinys pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
300 g margarino ištrinkite su cukraus pudra. Pridėkite tarkuotų citrinų žievelių ir vėl išmaišykite. Sumaišykite šią masę su vonelėje ištirpinta mase.
Taigi imkite tešlos lakštą dėkite kremo ir taip sluoksniuokite, kol gausite pyragą. Kraštus gražiai apipjaustykite, užlyginkite kremu ir papuoškite.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Paplotėliams:
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
3 kiaušiniai
Miltų
Kremui:
1l grietinės
2 šaukštai želatinos
5 šaukštai cukraus
1 citrina
4 šaukštai grietinėlės (želatinai ištirpinti)


Gaminimas:
Vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama tiek miltų, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2-3 mm storio sluoksniu. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos, pabarstytos miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai (dedu norimo dydžio lėkštę ir apipjaunu). Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina (galima tirpinti ir 4 šaukštuose pieno, kaitinant ant silpnos ugnies, kol neliks želatinos kristalėlių), nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Viską išmaišius kremas dedamas 10-15 min. į šaldytuvą. Paskui kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
Skanaus! :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai