Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Lakštams:
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 valgomi šaukštai medaus
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinti su citrinos sultimis)
2 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
Kremui:
500 g grietinės
5 valgomi šaukštai cukraus pudros
1 citrinos sulčių
1,5 valgomo šaukšto želatinos
Gėlėms ir kitiems papuošimams:
1 stiklinė cukraus pudros
25 g gliukozės
100 ml vandens
 
Karamelės
 


Gaminimas:
Lakštų darymas:
Į puodą suberiame cukrų, sudedame sviestą ir medų. Pastatome ant garų puodo ir kaitiname, kol gausis vientisa masė.
Atvėsiname ir sudedame kiaušinius ir viską išmaišome
Nugesiname sodą su citrinos sultimis (trupučiu) ir supilame į masę.
Suberiame miltus tris stiklines. Pasiberiame saują miltų ant stalo ir susidedame tešlą ją išminkome ir imame po nedidelį gniužulėlį.
Pasitiesiame sviestinio popieriaus ir ant jo iškočiojame lakštą ir šauname į 200 laipsnių orkaitę 3-4 minutes, jie labai greitai kepa, tad vis žiūrėkite, kad ne perkeptų. Kai iškepa dar kol karšti užsidedame torto formą ir apipjaustome. Nupjaustytus trupinius sutriname, jie bus papuošimui torto.
Kremas:
Išplakame grietinę su cukraus pudra, supilame citrinos sultis.
Želatiną išbrinkiname su 50 ml vandens ir ištirpdome, pakaitinę ant ugnies, kai pravės supilame į kremą, ir viską gerai išplakame.
Sutepame torto lakštus ir apdedame trupiniais, ir papuošiame pagal savo fantaziją.
Papuošimams:
Iš nurodytų produktų papuošimams išverdame klampią masę ir ant kepimo popieriaus ją išpilame. Truputį palaukiame, kol pravėsta ir nulipiname ją nuo popieriaus ir minkome.
Imame po gniužulėlį nedidelį ištampome su pirštais ir lipdome rožės lapelius ir lipiname vieną prie kito. Ir papuošiame šiais papuošimais tortą. Jei turite karamelės galite torto viršų papuošti ir ja.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai