Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g miltų
10 g mielių
0,5 stiklinės pieno 
1 kiaušinis
25 g sviesto
0,5 šaukštelio druskos 
1 baltymas 
cukrus 


Gaminimas:
Mieles ištrinti su žiupsneliu cukraus ir šiltu pienu.
Sviestą ištrinti su kiaušiniu, suberti miltus, druską, išmaišyti ir užminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų ir dar kartą išminkyti. Jeigu tešla būtų per minkšta, įberti dar kelis šaukštus miltų ir vėl atidėti, kad pakiltų.
Iš tešlos suformuoti plonus volelius ir sulipdyti juos į žiedus. Sujungimo vietą aptepti baltymu ir išlyginti.
 
Paruoštus riestainius mesti į verdantį, šiek tiek pasaldintą vandenį ir virti 5 min. Išgriebti iš vandens.
Paruošti kepimui 2 plokščias skardas, truputį pabarstytas miltais.
Įkišti jas į orkaitę: vieną žemiau, o į antrą - patalpintą aukščiau - sudėti riestainius. Kepti 5 min 200°C temperatūroje.
Praėjus nurodytam laikui į kitą skardą perdėkite apverstus riestainius ir dar kepkite apie 5 - 10 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai