Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
150 g sušaldyto ir susmulkinto nedidukais kūbeliais sviesto
200 g varškės
2 valgomi šaukštai grietinės
2 stiklinės miltų
2/3 stiklinės + 2 valgomieji šaukštai cukraus
1 kg kietų obuolių
1 šaukštelis cinamono
druska
1 kiaušinio baltymas


Gaminimas:
Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaustyti stambiomis (maždaug 2–3 cm pločio) riekelėmis. Dubenyje sumaišyti 1/3 stiklinės cukraus ir šaukštelį cinamono. Dėti supjaustytus obuolius ir viską gerai sumaišyti.
Pasiruošti du nedidelius dubenėlius: viename lengvai šakute išplakti kiaušinio baltymą, o į kitą supilti 1/3 stiklinės cukraus.
Orkaitę įkaitinti iki 200oC (400oF). Plačią sausainiams skirtą kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriumi arba silikonine plėvele.
Miltus, druską, 2 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir susmulkintą sviestą sumalti virtuviniu kombainu, kol visas sviestas daugmaž susimaišys su miltais ir neliks sviesto gabaliukų. Į kombainą sukrėsti varškę ir grietinę, dar pasukti, kol viskas susimals į vientisą tešlą. Tešlą iškočioti ant sauso pamiltuoto paviršiaus į maždaug 2 – 3 mm sorio lakštą, jį pjaustyti maždaug 2 cm pločio ilgomis juostelėmis. Tešlos juosteles vynioti aplink obuolio skilteles. Apvyniojus, vieną sausainio pusę merkti į kiaušinio baltymą, o po to – į cukrų. Sausainius dėti į paruoštą kepimo skardą cukruota puse į viršų. Tarp sausainių palikti bent poros centimetrų tarpus.
Kepti maždaug 20 minučių, arba kol sausainių viršus įgaus sodrią auksinę spalvą. Sausainius atvėsinti skardoje.

Patieklus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai