Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo mltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
70 g. minkšto sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 žiupsnelis druskos
~ 500 - 700 g. vyšnių
1,5 pakelio pudingo
400 ml pieno


Gaminimas:
Naudojau šaldytas vyšnias be kauliukų, kurias atšildžiau bei nupyliau susidariusias sultis. Vietoj vyšnių galima naudoti slyvas ar kitas rūgštokas uogas.
Išsivirkite pudingą. Ėmiau vanilinį pudingą, kurio sudėtyje jau buvo cukraus, dėl to nedėjau papildomai. Pudingą išsivirkite pagal instrukciją tik sumažinkite pieno kiekį. Pvz. jei 1 pakeliui reikia 0,5 l. pieno, tai imkite 0,25 l. pieno. Aš 1,5 pakeliui supyliau 400 ml pieno. Išvirtą pudingą atvėsinkite.
Iš miltų, kiaušinių, sviesto, cukraus, vanilinio cukraus, kepimo miltelių, druskos suminkyti tešlą.
1/3 tešlos įdėti į šaldytuvą, o likusią tešlą iškloti kepimo formelę (pas mane 35x35), ištepti sviestu. Ant viršaus tolygiai sudėti nusunktas nuo sulčių vyšnias. Ant viršaus sudėkite pravėsusį pudingą, o ant jo sutrupinkite atšaldytą likusią tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros ir kepkite pyragą apie 30 - 45 minutes, kol paviršius gražiai paruduos.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai