Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g trešnių
750 g varškės
1/8 l pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
3 šaukštai citrinos sulčių
2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto
50 g razinų
žiupsnelis miltų
125 g cukraus


Gaminimas:
Trešnes nuplauti, nusausinti ir pašalinti kauliukus. Į dubenėlį sudėti varškę, supilti pieną, suberti pudingo milte­lius, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis bei trynius. Masę maišyti, išplakti iki purumo.
Pyrago formą (24 cm skersmens) ištep­ti sviestu. Razinas sumaišyti su miltais. Baltymus plakti iki putų, plakant pa­laipsniui suberti cukrų.
Į varškės masę palengva jmaišyti razinas bei bal­tymų putas. Masę atsargiai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo  formą. Viršų išly­ginti ir papuošti trešnėmis.
Pyragą pašauti į vidurinę orkaitės lenty­nėlę ir iškepti. Iškepusį pyragą atvėsinti formoje.
Kepti 2 valandas, 150 C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai