Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės grietinės
500 g kvietinių miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
1 šaukštelis sodos
0,25 l uogienės
3 šaukštai sviesto


Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir soda (užpilkite lašeliu acto).
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o ant viršaus sutarkuokite sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
250 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
150-200 g tištos uogienės


Gaminimas:
Visus produktus, be uogienės, sudėti į dubenį ir išminkyti. Tešlą valandą palaikyti šaldytuve. Skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Padalyti tešlą į dvi dalis. Vieną jų rupia tarka sutarkuoti į skardą, sukrėsti uogienę, o ant jos sutarkuoti likusią tešlos dalį. Kepti karštoje orkaitėje 30-40 minučių. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušinių
200 g  sviesto, minkšto
2 v.š. majonezo (majonezas tešlai suteikia trapumo ir ji ilgiau nesukietėja)
1 stiklinė cukraus (200 ml)
Žiupsnelio druskos
350 - 400 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi (galima dėti tarkuotus oboulius su cinamonu, cukrumi)


Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį beriame  miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų.
Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą paskirstome kepimo formoje. Aptepame džemu ar kitu įdaru. Ant viršaus, bulvine tarka, sutarkuojame, iš kameros išimtus, tešlos gabaliukus (juos šaldiklyje reikėtų laikyti 30 - 60 min.). Kepame 180°C orkaitėje kol gražiai parus (apie 40 - 60 min.).
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai