Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 ml minkšto sviesto
1 puodelis cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1/3 puodelis manų kruopų
2 puodelis sijotų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Migdolai ar kiti riešutai
Sirupui:
2 puodeliai cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
*recepte parašyti tokie kiekiai, bet man sirupo lieka dar ir kitam kartui


Gaminimas:
Pavirti sirupą 15 min. ir atidėti.
Sumaišyti sviestą, cukraus pudrą ir trynius.
Sudėti manus ir po truputį berti miltus.
Turi gautis šviesi tešla, minkoma. Ją 15 min. atidėti į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių (patarčiau kepant temperatūrą stebėti).
Iš tešlos suformuoti nedidelius rutuliukus, šiek tiek paspausti ir viršuje įspausti migdolą. Kepti 20-25 min., kol paruduos. (aš darau 4 cm skersmens, tai išeina apie 25-30 vnt.)
Šiltą sirupą pilti ant karštų sausainių, leisti įsigerti ir vėl pakartoti.
Sausainius laikyti šaldytuve ir patiekti šaltus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai