Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
24 pyragaičiams:
3 stiklinės miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
170 g sviesto, kambario temperatūros
2,5+ 0,25 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 + 0,25 stiklilnės pieno
6 kiaušinių baltymai
Kremui:
125 g balto šokolado
170 g grietinėlės sūrio., kambario temperatūros
85 g sviesto, kambario temperatūros
0,25 stiklinės cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos


Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF)
2. Keksiukų formeles (metalines arba silikonines) ištiesti specialiai keksiukams skirtais popierėliais.
3. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti.
4. Sviestą ir 2.5 stiklinės cukraus išplakti mikseriu iki prurumo. Sudėti vanilės ekstraktą. Pakaitomis sudėti miltų mišinį ir pieną, po kiekvieno pridėjimo viską gerai išmaint.
5. Atskirame dubenyje išplakti baltymus, kol šie stipriai išputos. Sudėti likusį cukrų (1/4 stiklinės) ir toliai plakti, kol baltymai pasidarys blizgantys ir standūs.
6. Išplaktus baltymus dalimis dėti į tešlą, atsargiai maišant. Tešlą krėsti į paruoštas keksiukų formeles, jų pilnai nerpipildant.
7. Kepti apie 20 minučių, kol pyragaičių vidus bus pilnai iškepęs ir nelips prie testerio.
8. Kremui: šokoladą ištirpinti mikrobanginėje krosnelėje arba ant garų. Sviestą, grietinėlės sūrį, cukrų, vanilę ir druską išsukti mikseriu iki purumo. Vis dar plakant, pamažu, plona srovele supilti ištirpintą šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Jeigu kremas per skystas, kad juo aptepti pyragaičius, indą su kremu įstatyti trumpam į šaldytuvą. Atvėsęs kremas sustandės ir bus lengvai tepamas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai