Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 kiaušinių
600 g varškės
1 stiklinės  pieno
8 šaukštų manų kruopų
6 šaukštų cukraus
Truputis sviesto
Truputis džiūvesėlių
Braškių sirupo ar uogienės
Braškių, papuošimui


Gaminimas:
Maždaug prieš valandą iki apkepo gaminimo, užpilame manų kruopas pienu ir paliekame, kol išbrinks.
Po to, sumaišome kiaušinių trynius su cukrumi, įdedame varškę ir sutriname iki vientisos masės plaktuvu.
Tuomet į gautą masę supilame išbrinkusias manų kruopas ir viską gerai išmaišome. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišome į gautą masę.
Pašildome orkaitę apie 5 min. ir kepame varškės apkepą 180 °C  temperatūroje apie 30 min. Kad varškės apkepas nepridegtų, kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome maltais džiūvėsėliais.
Apkepui iškepus, pašlakstome lėkštės apačią braškių sirupu ir dedame apkepą, kiek palaukiame, kol apačia pritrauks sirupo. Papuošiame braškėmis.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai