Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindas:
200 g liesos varškės
6 šaukštai aliejaus
50 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievės
1 kiaušinis
75 ml pieno
0,5 pakelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)

Varškės sluoksnis:
500 g šaldytų mėlynių
3 kiaušiniai
750 g varškės
40 g krakmolo
100 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievės
6 šaukštai citrinų sulčių

Gaminimas:
Sumaišykite varškę, augalinį aliejų, cukrų, tarkuotas citrinos žieveles, kiaušinį ir pieną. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą.  Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Mėlynes suberkite į kiaurasamtį, kad jos atšiltų ir nutekėtų vanduo. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Mikseriu išplakite baltymus iki tirštos masės. Varškę, krakmolą, trynius, cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir citrinos sultis sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite. Tešlą iškočiokite ir padėkite ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant viršaus sudėkite varškės masę, tolygiai apibarstykite mėlynėmis. Kepkite apie 45 min. Skaniausias atvėsęs. Galima prieš patiekiant dar papildomai papuošti mėlynių uogiene.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai