Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g manų kruopų
žiupsnelis druskos
150 g sviesto
225 g cukraus
2 šaukštai romo
6 kiaušiniai
500 g vyšnių
500 g riebios varškės
1/8 l grietinės
4 šaukštai apelsinų sulčių
50 g skaldytų migdolų

Gaminimas:
Iš manų kruopų, druskos, sviesto, 100 g cukraus, romo ir kiaušinio išminkyti trapiąją tešlą ir uždengtame dubenyje palikti šaltai. Išimti vyšnių kauliukus. Varškę ištrinti su 5 tryniais, grietine ir apelsinų sultimis. Baltymus atšaldyti.
Tešlą dar kartą perminkyti. Iš 2/3 tešlos iškočioti paplotį, perkelti jį į torto formą (24 cm skersmens), viršų apibarstyti skaldytais migdolais. Paplotį subadyti šakute ir 20 min pakepti 200 C karštumo įkaitingoje orkaitėje. Iš likusios tešlos suformuoti 80 cm ilgio juostelę, šiek tiek suploti ir prispausti prie iškepusio bei atvėsusio papločio (bus pyrago šonas). Vidų pridėti vyšnių. Baltymus su 125 g cukraus išplakti iki putų, sumaišyti su varškės kremu ir sukrėsti ant vyšnių. Pyrago viršų išlyginti. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kepti 10 min 180 C, o tada sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 75 min. Prieš patiekiant galite papuošti vyšniomis.
180 C
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
125 g sviesto
60 g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
200 g miltų
Margarinas ir miltai (truputį, formai patepti)

Varškės įdarui:
125 g migdolų
125 g cukraus pudros
2 šaukšteliai krakmolo
250 g liesos varškės
2 kiaušinių baltymai
350 g vyšnių
2 šaukštai grietinės


Gaminimas:
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, suvynioti į foliją ir valandai dėti į šaldytuvą. Migdolus sugrūsti, sumaišyti su cukraus pudra, krakmolu. Sudėti varškę ir mediniu šaukštu trinti, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakti, kol suputos, ir atsargiai įmaišyti į masę. Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus (tinka ir šaldytos). Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo skardą, išteptą margarinu ir pabarstyta miltais. Kraštelius gražiai apipjauti. Tešlą subadyti šakute. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15 min. Varškės masę sudėti į apkepusį pagrindą. Aptepti grietine ir išdėlioti vyšnias. Šauti į orkaitę ir kepti 20 min. Patiekti gausiai pabarsčius cukraus pudra. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai