Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
1/2 st. abrikosų (džiovintų ar marinuotų abrikosų  arba šviežių braškių/kriaušių)
2-3 valg. šaukštai razinų
Vanilinio cukraus

Gaminimas:
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g varškės
2 pakeliai sausainių
1 pakelis sviesto
džiovintos razinos
džiovintos abrikosai
džiovintos slyvos


Gaminimas:
Vaisius supjaustyti, ištirpinti sviestą, sulaužyti sausainius ir viską sumaišyti. Dėti į šaldytuvą kol sustengs.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g sausainių,
500 g varškės,
200 g sviesto,
400 g kondensuoto pieno,
100 g cukraus,
patarkuotos citrinos žieveles,
įvairių džiovintų vaisių,
riešutų,
žėlė gabaliukų.


Gaminimas:
Sausainius sutrupinti nelabai smulkiais gabaliukais.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kondensuotu pienu bei varške, sudėti cukrų, bet jo galima ir nebedėti. Viską gerai sumaišyti. Sudėti sausainius ir visus priedus.
Dubenį su tinginio mase apie valandą palikti pastovėti kambario temperatūroje, kad sausainiai šiek tiek suminkštėtų.
Po to tinginį sudėti į maišelį gerai suspausti, kad išeitų oras ir dėti į šaldytuvą. Šaldytuve ji reiktų paslėgti, kad po to geriau pjaustytusi. Šaltai palaikyti nemažiau 3 val.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g varškės
250 g sviesto
150-200 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Citrinų rugštelės (truputį)
2 pakeliai sausainių "Gaidelis"
Šiek tiek parūgštinto vandens


Gaminimas:
Varškę ir sviestą gerai išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir rūgštele. Paragauti, kad būtų skanu patiems. Sausainių pakelį išdėlioti ant lentelės vieną prie kito ir apšlakstyti rūgštintu vandeniu, kad suminkštėtų. Ant sausainių tepti varškės kremą, išlyginti, ant viršaus išdėlioti kitą pakelį sausainių, jau šiek tiek pamirkytų. Suspausti kita lentele ir padėti į šaldytuvą valandai.
P.S. Į varškę galima įdėti brendyje mirkytų razinų. Viršų, kai sustingsta, galima aplieti šokoladu, gražiau atrodo patiekiant svečiams.:)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai