Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
mastubacija,
eurovizija,
aminata,
deimantines,
paulius,
whydotas,
whhdotas,
vaivorykštinė,
vaivorykstyne avis,
kitas,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Slėnio g., Skudutiškio k., Molėtų r. sav.,
Utenos g., Skudutiškio k., Molėtų r. sav.,
Delvų g., Smailių k., Molėtų r. sav.,
Pievų g., Smailių k., Molėtų r. sav.,
Smailių g., Smailių k., Molėtų r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 500 - 600 miltų 2 kiaušiniai 75 g sviesto 250 ml pieno 100 g cukraus (galima ir įdėti daugiau, kas mėgsta saldžiau) 1 arbatinis šaukštelis sausų mielių (arba 30 g natūralių). 1
Įdarui: 100 g cukraus 50 g sviesto Razinos Cinamonas 2 Įdarui: 200 g aguonų 100 g cukraus 200 ml pieno Malti džiūvėsėliai Razinos Glajus: 250 g cukraus pudros 2 kiaušinių baltymai (trynius galima panaudoti "zuikio" aptepimui) Rožiniam
glajui - bet kokios raudonų uogų uogienės Šokolado keli gabaliukai
Gaminimas: Paruošiame mielinę tešlą. Pašildome pieną. Įdedame mieles, vieną šaukštą cukraus ir išmaišome. Į didesnį dubenį įberiame miltus, cukrų, ištirpusi sviestą bei pieną su mielėmis. Išmaišyti.
Palikti šilai 30 - 60 minučių.Tešla turi pakilti. Aguoniniam įdarui aguonas įberiame į puodą, įpilame pieną, kaitiname ant mažos ugnies apie 10 minčių. Pavirinus aguoninę masę, nuimame nuo ugnies įdedame cukrų ir džiūvėsėlių tiek kad likęs pienas įsigertų ir masė nebūtų skista. Naudojant
maišytuvą (blenderį) masę sumaišome kelias minutes. Mama seniau naudodavo mėsmalę. Masę "prasukti" reikės kelis kartus. Paruošus aguoninę masė galima įberti razinas ir gerai išmaišyti. Jeigu naudosime cinamoninį įdarą. Ant iškočiotą tašlą reikės ištepti ištirpintu sviestu. Gerai
apibarstyti cukrum ir maltu cinamonu. Tešlą padaliname į gabaliukus, priklausomai kokiai zuikio kūno daliai naudosime. Geriausiai prieš tai ant popieriau nupiešti mūsų būsimą zuikį. Pas mane buvo taip: vienas didelis (lanko formos), truputi mažesnis ("kiaušinis"), galva, ausys,
nosis, skruostai. Bet Jūs galite suformuoti savo asmeninį zuikutį, kaip Jums patogiau. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlą, 1cm storio. Tolygiai paskirstome įdarą, koki pageidaujame. Suvyniojame į vyniotinį. Tas kūno vietas, kuriuos reikia kad būtų apvalios ir gražios, uždėjau
papildoma ploną iškočiotą tešlos "gabalą" ant viršaus. Sudėliojame zuikį ant paruoštos kepimui skardos. Paruošus mūsų "zuikį" uždedame ant jo švarų rankšluostį ir paliekame šiltai valandai. Tešlai pakilus - įdedame "zuikį" į įkaitintą orkaitę, prieš tai
aptepus arba kiaušinio tryniu arba naudojant saldu vandenį. Kepti apie 30 minučių (200 temperatūroje). Iškeptą zuikį padengiame glajumi (kiaušinio baltymus sumaišyti su cukraus pudrą). Spalvotam glajui įdedame šaukštą uogienės. Kai kurias zuikio dalis galima nupiešti su ištirpintų šokoladu.
Zuikio spalvinimą galimą palikti vaikams. Jiems bus puiki pramoga (aišku prižiūrint juos). Linksmų artėjančių švenčių.
|
|
|
|
|