Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
400 ml pieno
50 g presuotų mielių
220 g sviesto arba 100 ml alyvuogiu aliejaus
3 kiaušinių
1 kiaušinio, plakiniui (pyragui aptepti)
1 stiklinės cukraus
10 g druskos
20 g vanilinio cukraus
100 g razinų


Gaminimas:
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti pašildytame piene , palikti 10 min., kol mielės iškils. Po to, supilti 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, supliti aliejų ir viską supilti į pakilusią tešlą. Suberti likusius 500 g miltus, druską ir viską labai gerai išmaišyti, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Pabaigoje įminkyti razinas.
Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą ir kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C apie 30 min. Tada pamažinti temperatūrą iki 180°C temp.. Kepti apie 1 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
20 g sviesto
2 kiaušinių
300 g pieno
2 v .š. saulėgrąžų aliejaus
1 žiupsnelio druskos
100 g cukraus
1 kg miltų
50 g mielių
3 kiaušinių trynių


Gaminimas:
2 šaukštus cukraus, mieles ir truputį pašildyto 100 g. pieno išmaišyti ir palaukti, kol paliks.
Pakilus mielėms, maišyti tešlą pyragui. Įmušti 2 kiaušinius ir 2 trynius, likusį pieną, cukrų, miltus, druską ir aliejų. Viską gerai išmaišyti, išminkyti. Jei tešla limpa prie rankų truputį įdėti miltų ar rankas patepti aliejumi. Minkyti kol tešla nebelips prie rankų.

Ištepti sviestu indą, kuriame keps pyragas. Tolygiai įdėti tešlą į formą. Pyrago viršų užtepti išplaktu kiaušinio tryniu.

Palaukti kol paklis.

Pašauti kepti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 40 min. 200 ? temp., vėliau dar 10 - 15 min. 180?. Mediniu smeigtuku patikrinti kepinį ar tešla nelimpa prie smeigtuko (smeigtukas turi būti sausas). Jei limpa dar kelias minutes kepti.

Iškeptą pyragą 20 - 30 min. palikti, išjungtoje orkaitėje.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai