Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 g jautienos liežuvio
2 morkų
1 svogūno
2 šaukštų prieskonių sriubai (be gliutomato)
Marinatui:
0, 5 šaukštelio pipirų
2 lauro lapelių
3 skiltelių česnako
1 šaukšto druskos
1 žiupsnelio  cukraus
1 šaukštų  citrinos rūgšties

Padažui:
0, 5 stiklinės majonezo
0,5 stiklinės grietinės (30%)
3 šaukštų krienų


Gaminimas:
Liežuvis nuplaunamas ir įtrinamas susmulkintų prieskonių mišiniu: pipirais, česnakais ir sumaišytais su citrina, cukrumi, druska. Įtrintas liežuvis 12 val. laikomas šaldytuve. Paskui išverdamas su prieskoniais ir daržovėmis. Virti apie 1,5 - 2 valandas. Mediniu ar metaliniu iešmeliu patikrinti ar išvirė - turi lengvai slysti.
Išvirusį liežuvį panardinti į šaltą vandenį ir tuojau pat jį nulupti.
Kai atvės, galima ilgiau palaikyti šaldytuve iki visiško atšaldymo. Supjaustyti griežinėliais. Užpilti krienų, grietinės ir majonezo padažu. Jei reikia įsidėkite druskos.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai