Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g sluoksniuotos tešlos
300 g brinzos sūrio
10 ml aliejaus
1 kiaušinio
 


Gaminimas:
Šis receptas labai paprastas savo ruošimu, bet nepaprastas savo istorija. Mano tėtis pasakodavo, kad tokius kepinius ruošdavo jo močiutė, bet aišku tada nebuvo pirktinės tešlos ir brinzos sūrio, bet pats "virvės" principas buvo būtent toks! Taigi buvo be galo malonu, kai tėtis paragavęs pasakė, kad dukra sugebėjo atkartoti močiutės ruoštą patiekalo skonį! :) o, tai daug reiškia...
Tešlos lakštą (250 g) plonai iškočiojame. Brinzos sūrį sutrupiname ir padaliname į dvi dalis. Tada dedame šiek tiek sūrio ant viršutinės tešlos dalies. Sulenkiame per pusę ir plonai iškočiojame. Vėl dedame šiek tiek sūrio, sulenkiame ir kočiojame, kad sūris įsispaustų į tešlą. Taip kartojame, kol baigsis viena dalis brinzos.
Tuos pačius veiksmus atliekame ir su antruoju tešlos lakštu. Kiekvieną tešlos pusę susukame į "virvę" kaip parodyta paveikslėlyje ir sudedame į apvalų kepimo indą, pateptą aliejumi.  "Virvutės" viršų aptepame kkiaušinio plakiniu, kad gautųsi nuostabiai auksinė spalva.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai